LAVANTADAN DOĞAL ÜRÜNLER

2020'den bu yana lavanta üretimi yapan işletmeci Vedat Özmen, Edirne'de doğal lavanta yağlarından  ilk kez sivrisinek kovucular ürettiklerini söyledi.

LAVANTADAN DOĞAL ÜRÜNLER

2020'den bu yana lavanta üretimi yapan işletmeci Vedat Özmen, Edirne'de doğal lavanta yağlarından  ilk kez sivrisinek kovucular ürettiklerini söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Temmuz 2024 Pazartesi 00:00
LAVANTADAN DOĞAL ÜRÜNLER

2020'den beri lavanta üzerine çalışan Vedat Özmen, Edirne'nin Karaş köyünde lavanta yetiştiriyor. Lavanta bahçesinden elde edilen doğal yağları çeşitli ürünlerde değerlendiren Özmen, Edirne'de bir lavanta dükkanı açmaya karar verdiklerini belirtti.

Özmen, "bir dönüm lavanta yaklaşık dört-beş litre lavanta yağı üretiyor" diyerek üretim sürecini anlattı. Lavanta yağının parfümeri, kozmetik ve tıp alanlarında kullanıldığını, kendilerinin de bu yağları değerlendirerek ürünler yaptıklarını ifade etti.

DOĞAL SİVRİSİNEK KOVUCULAR

Özmen, doğal sivrisinek kovucuların üretiminde lavanta yağı ve diğer doğal yağlar kullandıklarını belirderek, Kimyasallara göre daha kısa süreli etkili olabilir, ancak cilde zararlı kimyasal içermiyor.Ürünlerinin içeriğinde limonotu yağı, nane yağı, sedir ağacı yağı, lavanta hidrosulu ve karanfil ekstraktı bulunuyor" dedi.

KOOPERATİFLEŞME VE MARKA DEĞERİ

Vedat Özmen, lavanta ve diğer değerli bitkiler için kooperatifleşmenin önemli olduğunu vurguladı. Özmen, "Kooperatifler, üreticilerin işini kolaylaştırır ve ses getirmesini sağlar. Ancak, devlet desteği olmadan kooperatiflerin marka değeri yaratmasının zor. Edirne’nin marka değerini artırmak için belediye veya valiliğin öncülüğünde büyük bir çalıştay yapılması gerekiyor" diye konuştu.

Mert Hamarat

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.