KÖYLERE YANGIN SÖNDÜRME TANKERİ

Edirne Valiliği Özel İdare Müdürlüğü tarafından alınan iş makinaları, su tankerleri ve çöp kunternerleri il genelinde bulunan 22 köye teslim edildi.

KÖYLERE YANGIN SÖNDÜRME TANKERİ

Edirne Valiliği Özel İdare Müdürlüğü tarafından alınan iş makinaları, su tankerleri ve çöp kunternerleri il genelinde bulunan 22 köye teslim edildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Eylül 2024 Perşembe 00:00
KÖYLERE YANGIN SÖNDÜRME TANKERİ

İl Özel İdaresi Yol Şube Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene Vali Yunus Sezer, CHP Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, AK Parti Milletvekili Fatma Aksal, İl Özel İdare Genel Sekreteri Eyyüp Batuhan Ciğerci, İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Gegeoğlu ve muhtarlar katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan araç gereç teslim töreni Sazlımalkoç Köyü Muhtarı Şerafettin Çalağan'ın konuşmasıyla başladı. Muhtar Çalağan, köylerde ihtiyaç duyulan araç ve gereçlerin valilik tarafından temin edilerek verilmesinden büyük mutluluk duyduklarını, emeği geçenlere muhtarlar adına teşekkür ettiğini söyledi.

İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Gegeoğlu'da, orman yangınlarına erken müdahale edilmesine dakkat çekerken, köylere verilen su tankerlerinin olası yangınlarla mücadelede önemli rol oynayacağını ifade etti.

YAZGAN "YANGINLARA KARŞI ORTAK ÇALIŞIYORUZ"

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, 2024 yılı yaz mevsiminde çok sayıda orman yangını çıktığını, bunun önlenmesi için ortak çalışmalar yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu yıl yaz döneminde çok sayıda orman yangını çıktı. Valilikler ve belediyeler bu konuda ortak çalışmalar yaptı. Bizde elimizden geleni yaparak yangınlarla mücadele çalışmalarına katkı sağladık. Burada yapılanlar önemli bir hizmet. Köylerimize gerekli aletler teslim ediliyor. Bununla birlikte olası yangınlarla mücadele çalışmaları daha da kolaylaşmış olacak. Bunun için Edirne Valiliği'ne teşekkür ediyorum".

AK Parti Milletvekili Fatma Aksal'da,şehir ve beldelerde hangi hizmetler varsa köylere de o hizmetleri götürdüklerini belirtirken, orman yangınlarına ilk müdahalenin hayati önem taşıdığını ifade etti.

SEZER "49 BÜYÜK YANGINLA MÜCADELE ETTİK"

Vali Yunus Sezer7de yaptığı konuşmada, bu yıl Edirne'de 49 büyük yangınla mücadele ettiklerine ifade ederken, Orman Bölge Müdürlüğü'nce Edirne'ye yangınlarla mücadele için 13 adet yangın söndürme tankeri gönderildiğini söyledi.

Sezer, yangın sönderme tanklarının dışında köylerden çöp konterneri talebine geldiğini belirterek,“sahil bölgesinde nüfus artıyor. Bu sene başında yaklaşık bin 500 konteyneri köylerimize gönderdik. Bugün de 2 bin tane çöp konteynerini köylerimize ve sahil bölgelerimize göndereceğiz. Sadece köylerimize değil; belediyelerimizden de kim istiyorsa destek oluyoruz. Çünkü il bir bütündür. Hizmette sınır olmaz. Bu sene toplam 3 bin 500 konteyneri vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız”şeklinde konuştu.

Daha sonra Dereköy, Sazlımalkoç, Küçükaltıağaç, Karahamza, İbriktepe, Doğanköy, Hasanpınar, Kalkansöğüt, Saatağacı, Kocahıdır, Yenice, Barağı, Çeltik, Çelebi, Beyköy, Dişbudak, Orhaniye, Keramettin, Küküler, Demirköy, Hacıdanişment ve Küçünlü köy muhtarlarına su tankerleri ve konternerler teslim edildi.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.