'KIRMIZI ÇİNİ SERGİSİ' YENİDEN SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi iş birliğinde “Kırmızı Çini Sergisi” düzenlendi.

'KIRMIZI ÇİNİ SERGİSİ' YENİDEN SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi iş birliğinde “Kırmızı Çini Sergisi” düzenlendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Aralık 2022 Perşembe 06:00
'KIRMIZI ÇİNİ SERGİSİ' YENİDEN SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi iş birliğinde hayata geçirilen “Kırmızı Çini Sergisi” Edirne’nin ardından İstanbul’a taşındı.

Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu El Sanatları Programı ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Çini Ana Sanat Dalı tarafından düzenlenen “Kırmızı Çini Sergisi” FSMVÜ Üniversitesi Sultanahmet Kampüsü’nde sanatseverlerle buluştu.

Küratörlüğünü Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Latife Aktan Özel’in yaptığı, Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Nergis Çanak’ın proje yürütücülüğünü üstlendiği, 44 sanatkârın eserlerinden oluşan Kırmızı Çini Sergisi’nin açılışı, FSMVÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Andı’nın da katıldığı programla gerçekleşti.

Sergi açılışında konuşan Dr. Öğr. Üyesi Latife Aktan Özel, serginin planlanması ve sergi süreci hakkında bilgiler vererek, Güzel Sanatlar Fakültesinin olduğu Sultanahmet Kampüsü’nde açılan ilk sergi olmasından büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Andı konuşmasında “Yeni kampüsümüze böyle güzel bir sergi ve hele ‘kırmızı’ gibi iştah açıcı, göz alıcı bir renk temalı sanatsal bir faaliyetle başlamak çok güzel oldu.” diyerek emeği geçen katılımcılara teşekkür etti.

FSMVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Kılıç “Fakültemiz ve Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu El Sanatları Programı öğretim elemanları ve mezunlarının katılımı ile gerçekleşen bu anlamlı sergide değerli konuklarımızla bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Sergi koordinatörlüğünü üstlenen Hediye Kızılay Karadeniz, katılımcılara teşekkür ederek, serginin açılışından ve iki üniversitenin işbirliğinden duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Nergis Çanak, Kırmızı Çini Sergisi hakkında bilgiler vererek “Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu El Sanatları Programı ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Çini Ana Sanat Dalı iş birliğiyle daha önce Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi Sergi Salonu’nda gerçekleştirdiğimiz sergimizin ardından burada da aynı ilgi ile karşılaşmak çok güzel. Emeği geçen tüm sanatkârlara ve sanatseverlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından sanatseverler ve katılımcılar tarafından sergi alanı gezildi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.