KIRKPINAR'A DAVET TURU

1 Temmuz'da başlayacak 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin hazırlıkları sürerken, Edirne Heyeti Ankara'da devlet büyüklerini ziyaret ederek kırmızı dipli mum hadiye etti ve yağlı güreşlere davet etti.

KIRKPINAR'A DAVET TURU

1 Temmuz'da başlayacak 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin hazırlıkları sürerken, Edirne Heyeti Ankara'da devlet büyüklerini ziyaret ederek kırmızı dipli mum hadiye etti ve yağlı güreşlere davet etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Haziran 2024 Çarşamba 00:00
KIRKPINAR'A DAVET TURU

Vali Yunus Sezer, CHP Edirne Milletvekilleri Ahmet Baran Yazgan ve Ediz Ün, AK Parti Milletvekili Fatma Aksal, Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'den oluşan heyet, Ankara'da ziyaretlerde bulundu.

CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL'E ZİYARET

Vali Yunus Sezer başkanlığındaki Edirne Heyeti, TBMM'nde CHP Genel Başkanı Özgürr Özel'i makamında ziyaret etti.

Tarihi Güreşlere sayılı günler kala Özel'i Kırkpınar'a kırmızı dipli mumla davet eden heyet, bir süre görüşme yaptı. Edirne ve güreşlerle ilgili yapılan sohbetin ardından, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önemli bir şey olmaması halinde Edirne'ye gelerek final güreşlerini izlemek istediğini söyledi.

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ'A DAVET

Vali Yunus Sezer ve beraberindekiler, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'u da ziyaret etti. Kurtulmuş'a kırmızı dipli mum verilerek, 1 Temmuz'da başlayacak Tarihi Kırkpıınar güreşlerine davet edildi.

Belediye Başkanı Av.Filiz Gencan Akın, TBMM Başkanı Kurtulmuş ile sıcak bir ortamda görüşme yaptıklarını ve Edirne'nin sorunlarını ve gürüyşlerle ilgili konularda görüşmeler yaptıklarını söyledi. Gencan Akın, TBMM Başkanı Kurtulmuş'un Kırkpanır'a gelmesini beklediklerini ifade etti.

DİĞER ZİYARETLER

Bu arada, Vali Yunus Sezer ve beraberindeki Edirne Heyeti 663.Tarihi Kırkpınar Güreşlerine davet için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı ziyaret ederek, kırmızı dipli mumla Kırkpınar'a davet ettiler.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.