KIBRIS BARIŞ HAREKATI'NIN 50.YILI

Edirne Muharip Gaziler Derneği, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılını anmak için düzenlediği etkinlikle gazileri ve şehitleri onurlandırdı.

KIBRIS BARIŞ HAREKATI'NIN 50.YILI

Edirne Muharip Gaziler Derneği, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılını anmak için düzenlediği etkinlikle gazileri ve şehitleri onurlandırdı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Temmuz 2024 Cumartesi 00:00
KIBRIS BARIŞ HAREKATI'NIN 50.YILI

Edirne Muharip Gaziler Derneği, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılını anmak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte, gaziler ve şehitler onurlandırıldı. Dernek Genel Sekreteri Fevzi Demir, harekatın gurur, onur ve heyecanını yaşadıklarını belirterek, tüm şehitleri ve ebediyete intikal eden gazileri rahmetle andı. Demir, "Bugün burada neden toplandığımızı hepimiz biliyoruz. Hepimize tatlı ve acı hatıraları var. 50 yıl öncesi yaşadığımız o günleri, bizlerle birlikte yaşayan sevgili gazilerimiz ve misafirlerimiz tekrar hoş geldiniz. O günleri asla unutmayacağız" dedi. Ayrıca, günümüz dünyasında yaşanan savaşların ve katliamların Türk milletini ne kadar etkilediğini de vurguladı. "Kardeşçe huzur ve barış içinde yaşamak, birbirimize kenetlenmek zorundayız. Çünkü biz Türklerin başka bir vatanı yoktur" diye ekledi.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü vekili Sebahattin Bilgiç de konuşmasında, bu toprakları vatan edinmek için ödenen büyük bedellere dikkat çekti. Bilgiç, "Ecdadımızın ödediği bedelleri unutmamalıyız. Bu bedelleri ödeyenlerin canlıları da şu anda sizler yanımızdasınız. Allah hepinize hayırlı, uzun, bereketli ömürler versin," ifadelerini kullandı.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne İl Başkanı Aydın Bildiş ise, gazilerin Kıbrıs'ta gerçekleştirdikleri büyük işlerin farkında olduklarını belirtti. Bildiş, "Adaya savaş için değil, barış için gittiniz ve bunu herkes farkında. Orada yaşanan zorlukları ve Cengiz Topel'in gördüğü işkenceyi yerinde görerek, ne kadar büyük işler yaptığınızı anladık" dedi.

Etkinlik, gazilerin anılarını paylaşması ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Gaziler, bir kez daha dostluk ve birlik mesajları vererek, barış içinde yaşamanın önemine vurgu yaptılar.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.