İYİ PARTİLİ ÖZ, "ENGELLİLERİN SESİ OLACAĞIM"

İYİ Parti Belediye Meclisi Kontenjan 1.sıra adayı engelli Kadir Berke Öz, İl Başkanı Alpay Alpagut Engin ve Belediye Başkan adayı Hamdi Sedefçi ile bir araya geldi.

İYİ PARTİLİ ÖZ, "ENGELLİLERİN SESİ OLACAĞIM"

İYİ Parti Belediye Meclisi Kontenjan 1.sıra adayı engelli Kadir Berke Öz, İl Başkanı Alpay Alpagut Engin ve Belediye Başkan adayı Hamdi Sedefçi ile bir araya geldi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Şubat 2024 Pazartesi 00:00
İYİ PARTİLİ ÖZ, "ENGELLİLERİN SESİ OLACAĞIM"

31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde İYİ Parti"den kontenjan 1.sıra Belediye Meclisi üyesi adayı olduğunu açıklayan Öz, partisinin Edirne"de kazanacağını söyledi. Edirne"ye hizmet için aday olduğunu kaydeden Öz, "Göreve gelmem halinde engellilerin sesi olacağım. Engelli olmak hizmete mani bir durum değil" dedi.

Edirne'de yaşayan tüm engelli bireylere ve ailelerine seslenen Kadir Berke Öz, partisine de oy istedi. Öz şöyle devam etti:

"Bugüne kadar belediye olarak tabelası olup işlevi olmayan, söz verilip yerine getirilmeyen engelleri her yönüyle kullanmaya çalışan bir belediyecilikten kurtulmak istiyorsanız Hamdi Sedefçi başkanlığında göreve talip olan kendimize oylarınızla destek bekliyoruz.Sizlerin sıkıntısını, ailelerin sıkıntılarını en iyi son bilirim. Bunları çözecek olan da biziz. Destek sizden hizmet bizden"

SEDEFÇİ "ENGELLİ BİRİMİMİZ OLACAK"
Belediyecilikte insanların yanı sıra hayvan ve bitkilere de sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Sedefçi, seçilmeleri durumunda Edirne Belediyesi bünyesinde bir engelli birimi kuracaklarını duyurdu. Sedefçi; “Şu anda bize düşen bir görev var; Engelli kardeşlerimize mutlak suretle sahip çıkmamız gerektiğinin farkındayız. Bu insanlar, bizim insanlarımız. Edirne’de en azından 8-9 bin aile bu konudan dolayı hizmet, yardım bekliyor. Edirne Belediyesi olarak, halkımızın hizmetkarı olarak tüm yaşayanlara sahip çıkma düşüncesindeyiz. İnsanları bırakın, bizim hedeflerimizde köpekler, kediler, ağaçlar, çiçekler de var. Tüm canlılara sahip çıkmalıyız. Ve bu anlayışla beraber Berke kardeşimizin bizim grubumuzda olması büyük bir avantaj. Bir engelli evladımız olarak onun sıkıntılarını yaşama şansına sahip değiliz. Onlardan öneriler, görüşler alarak, bu kentte engelli kardeşlerimizin mutlu olması için tüm gayretimizi vereceğimizin sözünü vermek istiyorum. Ve Edirne Belediyesi’nde bir engelli birimi kurmak istiyoruz. Bu engelli biriminin de bir parçası Berke evladımız olacak. Berke’nin eğitim seviyesiyle, önerileriyle, birbirimize tüm halkımızla beraber sahip çıkarak, tüm engelli kardeşlerimizin mutlu olması, daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için hep beraber gayret içerisinde olacağız” dedi.
Engellilerin ulaşım sıkıntısı için çözüm üreteceklerini ifade eden Sedefçi, 40 adet engellilerin binişine uygun otobüs getireceklerini ifade etti. Sedefçi; “Berke’nin de ifade ettiği gibi, otobüslerle ilgili bir sıkıntı var. Minibüslerde şu anda engelliler için herhangi bir sistem olmadığından dolayı, faydalanma imkanları yok. Benim projemde 80 adet minibüs hattını iptal ederek, yerine 40 adet otobüs koymak istiyoruz ve bu otobüslerin tümü engellilere uygun şekilde hizmete sunulması planlanıyor"diye konuştu

Mert Hamarat

Son Güncelleme: 26.02.2024 17:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.