İL GENEL MECLİSİ'NDE RAPORLAR GÖRÜŞÜLDÜ

İl Genel Meclisi’nin Eylül ayı oturumlarının 4. birleşimi, Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, çeşitli komisyonların hazırladığı raporlar görüşülerek karara bağlandı.

İL GENEL MECLİSİ'NDE RAPORLAR GÖRÜŞÜLDÜ

İl Genel Meclisi’nin Eylül ayı oturumlarının 4. birleşimi, Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, çeşitli komisyonların hazırladığı raporlar görüşülerek karara bağlandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Eylül 2024 Perşembe 00:00
İL GENEL MECLİSİ'NDE RAPORLAR GÖRÜŞÜLDÜ

Komisyon Başkanı Salih Akar tarafından sunulan raporda, Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camii’nin restorasyon aşamaları açıklandı. Akar, restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirterek, şöyle dedi:

"Selimiye Camii’nin restorasyonunda bugüne kadar yapılanları açıklarken; “Tüm kubbeler, düz yüzeyler, ağırlık kuleleri ve minare külahlarının kurşun örtüsü yenilenmiştir. Cami, revaklı avlu ve minare dış cephe taşlarının onarımları ve temizlikleri tamamlanmıştır. Niteliksiz tüm içlik ve dışlıklar sökülmüş, yeni içlik ve dışlıklar hazırlanmış olup, yerlerine montajları devam etmektedir. Ahşap pencere imalatları tamamlanmış olup, yerlerine montajları devam etmektedir. Özgün ahşap kapı ve kepenklerin onarımları devam etmektedir. Araştırma amaçlı sıva raspaları, niteliksiz çimento sıvaların raspaları ve kalem işi uygulamaları devam etmektedir. Tüm minarelerin dış cephe onarımları tamamlanmış olup, güçlendirme çalışmaları devam etmektedir. Yakın zamanda çevre düzenleme çalışmalarına başlanacaktır”.

Akdağ, okullarda yapılan tadilat çalışmalarınında devam ettiğine dikkat çekerken, 23 okulda büyük onarım yapıldığını bildirdi. Akar, “İlimiz genelinde 23 okulumuzda büyük onarım çalışması yürütülmüş olup, yaz döneminde 17 okulumuzun binasında çatı, aydınlatma, elektrik tesisatı, kalorifer tesisatı, kazan değişimi, ıslak zemin, kapı değişimi, sıva, boya, doğalgaz dönüşüm, engelli rampası, ihata duvarları, su tesisatları, su deposu vb. muhtelif bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirilmiştir” dedi.

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen toplantısında Şehitlikler ve Şehit Ailelerini Koruma Komisyonu’nun Geçkinli Şehitliği’nin son durumu hakkındaki rapor görüşüldü. Komisyon Başkanı Sezgin Akar, Geçkinli Şehitliği'yle ilgili şöyle dedi:

“Komisyonumuzca yapılan araştırma ve inceleme neticesinde; Geçkinli Şehitliği’nin iç bakımı ve onarımının, Edirne İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından yapıldığı görülmüştür. Ancak şehitlik anıtına varış noktası olan 500 metrelik kısmı, yatırım programında olmasına rağmen ne hikmetse bütün uyarılarımıza rağmen hâlâ yapılmamıştır. Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından konunun halledilmesi için meclis başkanlığının konuya taraf olarak halledilmesini komisyon olarak arz ederiz”.

Toplantıda, diğer komisyonlardan gelen raporlar üzerindede durularak, yapılan çalışmalarla ilggii meclis üyelerine bilgi verildi.

Mert Hamarat

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.