"HORTUMSUZ İTFAİYE BIRAKMIŞLAR"

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Lalapaşa ilçesine giderek, Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi'yi ziyaret etti ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

"HORTUMSUZ İTFAİYE BIRAKMIŞLAR"

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Lalapaşa ilçesine giderek, Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi'yi ziyaret etti ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
29 Haziran 2024 Cumartesi 00:00
"HORTUMSUZ İTFAİYE BIRAKMIŞLAR"

Yazgan, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde 47 yıl sonra CHP"ye geçen Lalapaşa'nın Belediye Başkanı Geldi ile birlikte önceki gün çıkan tarla ve orman yangını alanında incelemelerde bulundu. Yazgan, yangın sırasında Lalapaşa Belediyesi tarafından yenilenen tek itfaiye aracında da incelemeler yaptı.

AK Parti'li belediyenin devrettiği itfaiye aracının hortumunun yırtık ve son derece bakımsız olduğuna değinirken, Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi tarafından yenilendiğini ifade etti. Yazgan, iktidarı suçlarken, "yaparsak biz yaparız diyorlar, işte burada bir itfaiye aracı var ve hartumları yırtıktı. Olası bir yangına nasıl müdahale edecekti. 47 yıl sonra CHP'ye geçen belediye başkanlığı ile itfaiye aracı yenilenmiş oldu" dedi.

Milletvekili Yazgan, incelemelerden sonra yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Lalapaşa'ya geldik. Şimdi soracaksınız, niye buradayız diye. Vallahi Lalapaşamızda bir tarla ve orman yangını çıktı. Hem orayı kontrole geldik, hem de gelmişken itfaiye araçlarımızın durumuna bir bakalım dedik.Vallahi, Lalapaşa Belediyesi'ni 47 yıl sonra CHP, AKP'den devraldı. Lalapaşa Belediyesi'nin tek çalışır durumdaki itfaiyesi bu. Bakın yani ilerliyor. Su depolayabiliyor. Hortumları, bunları biz belediye başkanımız aldıktan sonra imkanlarınca yenilenmiş. Hep diyorlar ya, "Yaparsa iktidar AK Parti yapar." Yıllardır yaptığınız bu mu? Bakın. Yaptıklarınızda görünce size burada bunu gösteriyorum. Bakın. Peki, bizim vatandaşımızın canı yanarken, giderken bununla mı müdahale edecek bu garibin belediyesi buna? Ya da bugüne kadar verdikleri ve bugünden itibaren verdikleri paralarla bunu nasıl yenileyecek? Sizin hepinize soruyorum"

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.