HATA "MİLLET BAHÇESİ'NE EKİLEN FİDANLAR KURUDU"

CHP  Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Özgür Hata, Millet Bahçesine dikilen fidanların, gerekli bakım ve sulama yapılmadığı gerekçesiyle kuruduğunu söyledi.

HATA "MİLLET BAHÇESİ'NE EKİLEN FİDANLAR KURUDU"

CHP  Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Özgür Hata, Millet Bahçesine dikilen fidanların, gerekli bakım ve sulama yapılmadığı gerekçesiyle kuruduğunu söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Eylül 2024 Çarşamba 00:00
HATA "MİLLET BAHÇESİ'NE EKİLEN FİDANLAR KURUDU"

Hata, bir süre önce Milletvekili Fatma Aksal'ın açıklamalarına değinirken, “Milletvekili Fatma Aksal açıklamalarında  bu alanda 2 bin 336 adet fidan dikildiği söylemişti. Ancak, sahada yaptığımız gözlemler, dikilen bu fidanların büyük bir kısmının sulama olanakları mevcut olmasına rağmen kuruduğunu ortaya koymaktadır” diye konuştu.

CHP  Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Özgür Hata, fidanlara gerekli bakımların yapılmamasını eliştirdi ve "burada damlama sulama sistemininde olduğunu gözledik. Buna rağmen ağaçlar neden sulanmayarak kurumaya terk edildi" derken, yazılı açıklamasında şunları belirtti:

“Merkez İlçe Gençlik Kolları olarak, Edirne’de inşa edilen Millet Bahçesi’ni yerinde inceledik. AK Parti Milletvekili Sayın Fatma Aksal’ın açıklamalarında belirttiği üzere, bu alanda 2 bin 336 adet fidan dikildiği belirtilmiştir. Ancak, sahada yaptığımız gözlemler, dikilen bu fidanların büyük bir kısmının sulama olanakları mevcut olmasına rağmen kuruduğunu ortaya koymaktadır. Sulama için nehrin varlığına ve ağaçların etrafında damlama sulama sistemlerinin bulunmasına rağmen, fidanlar gerekli bakım yapılmadığı için kurumuş durumdadır.

"GENÇLERİMİZDE BİRER FİDAN"

Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin de birer fidan olduğunu düşünerek, gençlerimiz için devletimiz tarafından sağlanan bursların yetersizliği, ülkemizin geleceği olan gençlerin eğitim hakkını ciddi şekilde tehdit etmektedir. Ekonomik koşulların giderek zorlaştığı bu dönemde, birçok gencimiz üniversiteye devam etmekte büyük zorluklar yaşamaktadır. Gençlerin eğitim hakkı, devletin en öncelikli sorumluluklarından biri olmalıdır. Ancak, bu tür projelerde yapılan böyle hatalardan ve ihmallerden kaynaklı oluşan ek maliyetler olduğu için gençlere burs ve diğer imkanların daha iyi bir şekilde sağlanamadığını öngörüyoruz. Gençlik Kolları olarak, yetkilileri kamu kaynaklarını verimli bir şekilde kullanmaya, gençlerimizin eğitimine hak ettikleri desteği sağlamaya davet ediyoruz. Gençlerimizin geleceği, bu ülkenin geleceğidir ve onların eğitim haklarını savunmaya kararlıyız.”

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.