HALKIMIZ BALIĞA DOYACAK

Geçtiğimiz günlerde tavan yaparak vatandaşların almaya hasret kaldıkları balığın fiyatlarında düşük yaşandı. Bununla birlikte vatandaşlar Balık Pazarı’na akın etti.

HALKIMIZ BALIĞA DOYACAK

Geçtiğimiz günlerde tavan yaparak vatandaşların almaya hasret kaldıkları balığın fiyatlarında düşük yaşandı. Bununla birlikte vatandaşlar Balık Pazarı’na akın etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Şubat 2024 Pazar 12:00
HALKIMIZ BALIĞA DOYACAK

En ucuz gıdanın şu anda balık olduğunu belirten balıkçı esnafı, geçen haftalarda fiyatların tavan yaptığını belirtirken, halkın almakta zorlandığını, bugünlerde ise fiyatların makul bir seviyeye geldiğini söyledi.

Kırmızı et fiyatlarının giderek tırmandığına dikkat çeken balıkçılar “halkımızın alım gücü azaldı. Bu konuda sıkıntılar zaten sürüyor. Et fiyatları 350 ile 600 lira arasında değişiyor. Böyle olunca da balık fiyatları daha cazip hale geldi. Fiyatların biraz daha düşmesini bekliyoruz. Balık artık ete göre daha ulaşılabilir bir seçenek haline geldi” dediler.

YABANCILAR DAHA ÇOK ALIYOR

Edirne’ye gelen Bulgar ve Yunan turistlerin balıkları kasa kasa aldıklarını ifade eden balıkçılar, şöyle devam etti:

Halkımız balığa doyacak. Fiyatlar çok makul. Fiyatlar Bulgarları ve Yunanlıları memnun Ediyor
Halkımızın alım gücünün azalmasıyla birlikte, balığa olan talebin arttığı gözlemleniyor. Komşu bizden kasa kasa balık alarak ayrılıyor. Yabancılar onlara daha ucuz geldiği için büyük balıkları, yerli halkımız ise daha çok hamsi ve istavriti tercih ediyor”.

Bu durumdan memnuniyetlerini dile getiren balıkçılar, yoğun bir çalışma temposuna girdiklerini ve gelecek dönemde de artan talebi karşılamak için çaba göstereceklerini belirtiyorlar. Halkın balığa olan ilgisinin artmasıyla birlikte, balıkçılar da bu talebi karşılamak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguluyorlar.

BALIK FİYATLARI

Balık tezgahlarında balık çeşitliliğine fazlalaştı. Edirne’ye Karadeniz ve Marmara’dan balık geliyor. Balık fiyatları şöyle:

Hamsi 120 ,Çupra 200,Mercan 250 ,Torik 250,Mezgit 300,İstavrit 120/150,Uskumru 150, Sardalya 80,Palamut 150 Levrek 200 ,Norveç Somonu 450 ,Barbun 200 lira.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.