GÜRKAN, USTALIK DÖNEMİNİN ADIMINI ATTI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 31 Mart 2024’te düzenlenecek yerel seçimler için CHP’den Edirne Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurusunu yaptı. Gürkan, başvurunun ardından kendisine destek için gelen yüzlerce kişiye yaptığı konuşmada, “Bir kez daha, ama son kez aday adayıyım” diyerek sözlerine başladı. Gürkan, "Bütün partilere, ‘Hodri meydan’ diyoruz. Adaylarınız halkın önüne çıkarın, yarışalım. Kim hak ediyorsa, o hizmetine devam etsin" dedi.

GÜRKAN, USTALIK DÖNEMİNİN ADIMINI ATTI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 31 Mart 2024’te düzenlenecek yerel seçimler için CHP’den Edirne Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurusunu yaptı. Gürkan, başvurunun ardından kendisine destek için gelen yüzlerce kişiye yaptığı konuşmada, “Bir kez daha, ama son kez aday adayıyım” diyerek sözlerine başladı. Gürkan, "Bütün partilere, ‘Hodri meydan’ diyoruz. Adaylarınız halkın önüne çıkarın, yarışalım. Kim hak ediyorsa, o hizmetine devam etsin" dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Kasım 2023 Salı 00:00
GÜRKAN, USTALIK DÖNEMİNİN ADIMINI ATTI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerde CHP'den 3'üncü dönemi için aday adaylık başvurusunu yaptı.

Gürkan, aday adaylığı başvurusunu yapmak için eşi Esra Gürkan, bazı ilçe ve belde belediye başkanları ve çok sayıda destekçisi ile birlikte CHP Edirne İl Merkez İlçe Binasına geldi. parti binası girişinde de çok sayıdaki partili Gürkan'ı davul zurna eşliğinde yaktıkları meşalelerle karşıladılar.

Gürkan'ı CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Gürkan, aday adaylığı başvuru belgesini Merkez İlçe toplantı salonunda düzenlenen törenle aldıktan sonra, dışarıda bekleyen partilileri beklememek için konuşmasını dışarıda yapacağını duyurdu.

Gürkan, ardından parti binası önünde toplanan çok sayıda partili ve vatandaşa seslendi. Siyasete 2011 yılında memurluğunun sona ermesiyle CHP'ye üye olmasıyla girdiğini hatırlattı. CHP'den Milletvekili olduğunu dile getiren Gürkan, "2014 yılında istemememe rağmen o dönemki genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu beni belediye başkan adayı olarak görevlendirmesiyle belediye başkanı seçildim. Ardından yarım kalan işlerimizi tamamlamak için ikinci döneme aday oldum" dedi.

Gürkan, Edirne’de Trakya Üniversitesi Genel Sekreterliği’nden CHP Edirne Milletvekilliğine kadar pek çok görevde yer aldığını hatırlatarak, görev süresince kente hizmetlerde bulunduğunu da dile getirdi. Gürkan, 2014 yılında adaylığını da şu şekilde aktardı:

"Adaylık açıklandıktan sonra Sayın Kılıçdaroğlu’na konuşmaya gittiğimde, ‘Benim belediye başkanlığı hayalim, isteğim, talebim yok’ dedim. ‘Hayır, sen gideceksin’ dedi. ‘Kimi istiyorsanız aday gösterin. Biz seçimi alıp geleceğiz’ dedim. ‘Yok. Ben adayımı buldum. Sen gideceksin’ dedi. Beni aday yaptılar. 2014 seçimlerinde sizlerle beraber çalıştık. Halkımızın teveccühüyle aldığımız oylarla belediye başkanı seçildik. Ardından 2019 yılında bu kez yarım kalan işlerimizi tamamlamak adına kendi irademizle aday olduk. Tekrar seçtiniz. Bu dönem İl Başkanıma, İlçe Başkanıma, siyasetteki ekip arkadaşlarıma ve belediyedeki çalışma arkadaşlarıma, ‘Benim artık son dönemim. Ben artık bırakıyorum, gençler gelsin’ demiştim. Ama hem çalışma arkadaşlarımdan, hem siyasetteki ekip arkadaşlarımdan, örgütümüzden, ‘Bir dönem daha yapacaksın’ dediler. Ben CHP’liyim. Bu rozeti, 14 Mart 2011 tarihinde yakama takarken şu sözü verdim; ‘Çocuklarıma ve torunlarıma miras olarak bırakacağım tek şey bu rozet olacak. Bu rozet, ben ölene kadar benim yakamdan çıkmayacak’ dedim. Bu sözümün arkasındayım."

ANKETLER, ÖRGÜTÜN TALEBİ VE HALKIN İSTEĞİYLE ADAY ADAYIYIM

Başkan Gürkan, “Örgütümüzün, arkadaşlarımızın ve yaptığımız anketler sonucu halkımızın talebiyle, isteğiyle CHP’li olmanın gerektirdiği terbiye ve ahlakla, örgütümün verdiği bu görev nedeniyle 31 Mart 2024’te yapılacak belediye başkanlığı seçiminde bir kez daha, ama son kez aday adayıyım. 31 Mart 2024, ülkemiz için, partimiz için ve Edirne’miz için de çok önemli bir tarih. CHP kültüründe örgüt, her şeyin ve herkesin üzerindedir. İl Başkanımız, illerde genel başkanımızın vekilidir. Onu temsil eder. O yüzden parti hiyerarşisi içinde en üst görev İl Başkanlığıdır. İl Başkanımızın da talebi ve talimatıyla bir kez daha aday adayı olduk. Ama CHP’de kim olursanız olun aday olamazsınız. Ancak siz, kendi iradenizle aday adayı olursunuz. Gerisi partinin işidir. Buna parti karar verir. Hiç kimse CHP’den üstün ve büyük değildir, olamaz da.

Karşımızda rakiplerimiz de olacak. Bu, demokrasinin bir gereğidir. Öncelikle parti içinden, ‘Bu yarışta ben de varım’ diyen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Yolları açık olsun. Onlara da başarılar diliyorum. Çünkü biz, partinin adayı belirlenene kadar kendi içimizdeki yarışı sürdüren ama partinin adayı belirlendikten sonra onun etrafında kenetlenmesini bilen partilileriz. Biz bunu becerdik, gelecekte de becereceğiz.”

‘HODRİ MEYDAN’

Gürkan, konuşmasının sonunda özellikle yaptığı altyapı çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. 4,5 yıldır yolların bozuk olduğunu insanların çamura girmek zorunda kaldığını hatırlatan Gürkan, "Evet ben bunları bilerek yaptım. Bunları çocuklarımız için, geleceğimiz için yaptım. Geleceğimizin bu sorunlarla yaşamaması için bugün hep birlikte bunları yaşadık" dedi.

Gürkan, sözlerine şöyle devam etti:

 "Edirnelilerin tek bir kuruşunu hiçbir tarikata, cemaate, vakfa yedirmedim. Asla da yedirmeyeceğim. Hepimiz biliyoruz ki en çok almak istedikleri illerden birisi Edirne. Ama Edirne’yi vermeyeceğiz. Edirne’yi tarikatların, cemaatlerin, vakıfların memleketi yapmayacağız. Edirne’de hangi inançtan, siyasi görüşten, dünya görüşünü yaşıyor olursa olsun herkes CHP’nin bayrağı altında özgürce, istediği gibi yaşamaya devam edecek. Hem kişisel olarak, hem çalışma arkadaşlarımla, hem örgütümüzle CHP olarak Edirne ve Edirnelilere sözümüzdür; kimsenin bizim üzerimizden plan yapmasına müsaade etmeyeceğiz. Bütün partilere, ‘Hodri meydan’ diyoruz. Adaylarınız halkın önüne çıkarın, yarışalım. Kim hak ediyorsa, o hizmetine devam etsin.

Gürkan, konuşmasının ardından İl Örgütü’nü ziyaret etti. Gürkan’ın konuşmasının ardından bazı katılımcılar, davul zurna eşliğinde eğlenirken; Gürkan da İl Örgütü binasının penceresinden katılımcıları selamladı.

Gürkan’ın başvurusunda CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, CHP Süloğlu İlçe Başkanı Lütfü Serbest, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç, Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, CHP Edirne İl Genel Meclisi Üyesi Çiğdem Gegeoğlu, ETUS Başkanı Hakan Giyik, Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Şahin, Şükrüpaşa Mahallesi Muhtarı İrfan Tasmalı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şube Başkanı Ahmet İsmailoğlu, STK temsilcileri, bazı belde belediye başkanları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, bazı belediye meclis üyeleri ile partililer katıldı.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.