GEZERAVCI, GENÇLERLE BULUŞTU

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Trakya Üniversitesi'nde TEKNOFEST havasında geçen toplantıda öğrencilerle bir araya geldi.

GEZERAVCI, GENÇLERLE BULUŞTU

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Trakya Üniversitesi'nde TEKNOFEST havasında geçen toplantıda öğrencilerle bir araya geldi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Mart 2024 Cuma 00:00
GEZERAVCI, GENÇLERLE BULUŞTU

Balkan Yerleşkesi'ndeki toplantı salonunda ki "Gençler Buluşması"nda, hayatını ve aya gitme sürecini anlatan Gezeravcı, "Adana'da F 16 pilotluğu yaparken Mayıs ayında görev gece  uçuştan geldikten sonra tesadüfen bir haber kanalında görmüş olduğum Sayın Cumhurbaşkanı o günkü akşam saatlerinde kabine toplantısından sonra halkımızla paylaşmış olduğu Türkiye'mizin yüzüncü yılında yüzüncü kuruluş yıl dönümümüz yıl dönümümüzde bir Türk vatandaşının uzaya gönderileceği haberini duymama bu hikaye. Bu sadece benimle ilgili kısım. Aslında hikayenin ölmesi sevgili kardeşlerim sizlerdedir" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü yılında atılımını şahlanarak devam ettirdiği ifade eden Alper Gezeravcı, şöyle devam etti:

" 2018 yılında Türkiye Uzay Ajansı kuruldu. Sadece iki yıllık bir hazırlığın ardından 2021 yılında yine Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Türkiye Cumhuriyeti'ne Uzay alanında on süper süreç hedefi halkımızla paylaşıldı. Bugün burada sizlerle konuşmaya başladığımız bu on stratejik hedefler sadece bin tanesinin mutluluğu. Daha hak ettiğimiz, yaşayacak olduğumuz ve fazla gururlanacak olduğumuz dokuz tane daha başarı hikayesi gelecek. Kısmet olursa. O güne kadar havacılığın sayın bakanımızın da söylediği gibi farklı alanlarında hizmet etme imkanı bulmuş bir kardeşiniz, abiniz olarak çocukluğumdan itibaren havacılıkla ilgili sevdanı hep beslemiş ve bir noktaya gelmiştir"

Mert Hamarat

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.