GELENEKSEL AĞA KARŞILAMASI

663.Tarihi Kırkpınar Güreşleri devam ederken, geleneksel olarak her yıl düzenlenen "Ağa Karşılaması" Selimiye Camii Meydanı'nda gerçekleştirildi.

GELENEKSEL AĞA KARŞILAMASI

663.Tarihi Kırkpınar Güreşleri devam ederken, geleneksel olarak her yıl düzenlenen "Ağa Karşılaması" Selimiye Camii Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Temmuz 2024 Cuma 00:00
GELENEKSEL AĞA KARŞILAMASI

Kent merkezinde bir araya gelen karşılama kortejinde, CHP Milletvekilleri Ahmet Baran Yazgan ve Ediz Ün, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’ın ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda güreşsever yer aldı.

Kortej,  Kırkpınar davul-zurna ekibi eşliğinde çalınan Kırkpınar Marşı ile Selimiye Meydanı’na kadar yürüdü. Ağa Seyfettin Selim’e, Selimiye Meydanı’nın önünde Başkan Gencan Akın altın kemeri taktı.

“KIRKPINAR'I YAŞATACAĞIZ"

Ağa karşılama töreninden sonra konuşan Belediye Başkanı Av.Filiz Gencan Akın, dünyaya mal olmuş Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni bundan sonrada yayşatarak gelecek nesillere aktaracaklarını söyledi. Başkan Gencan Akın şöyle devam etti:

 “Cumhuriyetin kalesi Edirnemizde, bir Cumhuriyet kadını olarak huzurlarınızda bulunmamızın yegane sebebi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarıdır. Öncelikle Atam’a ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Ata sporumuz Kırkpınar’ı yaşatmak, yeni nesillere aktarmak, dünyaya tanıtmak için birlikte mücadele ediyoruz. Mücadele etmeye devam edeceğiz. Kırkpanırımızı gelenek nesillere aktarmak için elimizden geleni yapacağız".

663.Tarihi Kırkpınar Ağası iş insanı Seyfettin Selim'de, bu yıl daha görkemli bir Kırkpınar yaşayacaklarını belirterek, “güzel bir Kırkpınar geçirmek istiyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Başkanın da söylediği gibi, ‘Ağalık sadece burada para vermekle olmaz. Ağalık her yerde olur. Eğitimde, hizmette, depremde, fakirde, fukarada’ Ben herkese saygılar sunuyorum. Beni tanıyan biliyor" diye konuştu.

ANITTA TÖREN, MEZARLIKTA DUA

Vali Yunus Sezer’in törene katılmasının ardından kortejde bulunanlar belediye önünden Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü.

Atatürk Anıtı’nda çelenk sunumu, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın ardından Merhum Beyazıt Sansı’nın yazdığı ve bestelediği Kırkpınar Marşı okundu. Kırkpınar Marşını Merhum Beyazıt Sansı’nın oğlu Seven Sansı seslendirdi.  Kırkpınar Marşı’nın okunmasının ardından Pehlivanlar mezarlığına geçildi.

Cihan Pehlivanı Adalı Halil ve Kara Emin pehlivanların mezarlarını ziyaret eden Vali Sezer ve beraberindekiler burada pehlivanlara dualar okudu ve mezarlıklara karanfiller bıraktı.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.