GECE DÖNERİNE İLGİ PATLAMASI

Edirne'de Antik Döner'in sahibi Sercan Yasıtepe, Trakya Bölgesi'nde bir ilk olarak gece döneri satmaya başladı. Dönere, yerel halktan ve gurbetçilerden yoğun ilgi geliyor.

GECE DÖNERİNE İLGİ PATLAMASI

Edirne'de Antik Döner'in sahibi Sercan Yasıtepe, Trakya Bölgesi'nde bir ilk olarak gece döneri satmaya başladı. Dönere, yerel halktan ve gurbetçilerden yoğun ilgi geliyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Eylül 2024 Salı 00:00
GECE DÖNERİNE İLGİ PATLAMASI

Aile geleneğini sürdüren Sercan Yasıtepe, 2017 yılında ilk işletmesi olan Antik Mutfak’ı açtı. 5 yıl sonra ise ikinci şubesi Antik Döner'i faaliyete geçirdi. Yasıtepe, o günden bu yana kendi usulüyle et döner hazırlıyor. Şimdi ise Edirne’de bir ilki gerçekleştirerek gece döneri satışına başladı.

Gece döneri satışı, Yasıtepe’nin belirttiğine göre, Trakya Bölgesi'nde ilk, Edirne’de tek olma özelliğini taşıyor. Yasıtepe, “Bursa, İzmir ve İstanbul gibi büyük şehirlerde popüler olan sokak lezzetlerini Edirne’ye taşımayı hedefledik. 9 aylık bir hazırlık sürecinden sonra iki haftadır misafirlerimize bu lezzeti sunuyoruz ve oldukça yüksek beğeni topluyoruz” dedi.

Gece saatlerinde %100 dana eti ve özel marinasyonuyla hazırladığı dönerleri sunuyor.Yasıtepe, gecede 35-40 kilo et döner taktıklarını ve bu miktarın her geçen gün arttığını belirtti. Gece dönerine gösterilen ilgiden oldukça memnun olduklarını ifade eden Yasıtepe, Edirne'nin stratejik konumu nedeniyle bu lezzeti geniş bir kitleye sunmayı hedefliyor.

Gece dönerinin müdavimleri arasında gurbetçiler de bulunuyor. Almanya’dan gelen Emrah Görgü, Edirne'de döner arayışında tesadüfen  keşfettiklerini belirtti. Stuttgart’a yakın Harburg bölgesinde yaşayan Görgü, “Almanya’da döner kültürü oldukça yaygın. Ancak Edirne'de bu tarz bir lezzeti bulmak harika oldu. Ailecek çok beğendik, Almanya’daki döner tadını burada bulduk,” dedi.

Gece döneri, Edirne'de pazartesi, çarşamba ve cuma günleri 21:00-03:00 saatleri arasında Antik Döner'de servis ediliyor. Hem yerel halk hem de gurbetçiler, bu yeni lezzeti denemek için gece yarısı  akın ediyor. Yasıtepe, “Edirne'de yemek kültürünü biraz değiştirmek istedik ve farklı bir bakış açısı sunduk” diye konuştu.

Mert Hamarat

Son Güncelleme: 04.09.2024 10:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.