FİLİZ GENCAN AKIN MÜHRÜ ALDI,MAKAMINA OTURDU

Pazar günü yapılan Yerel Seçim'lerde başarı göstererek CHP'den Edirne Belediye Başkanı olan Av.Filiz Gencan Akın, devir teslim töreninden sonra makamına oturdu.

FİLİZ GENCAN AKIN MÜHRÜ ALDI,MAKAMINA OTURDU

Pazar günü yapılan Yerel Seçim'lerde başarı göstererek CHP'den Edirne Belediye Başkanı olan Av.Filiz Gencan Akın, devir teslim töreninden sonra makamına oturdu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Nisan 2024 Perşembe 00:00
FİLİZ GENCAN AKIN MÜHRÜ ALDI,MAKAMINA OTURDU

Edirne'nin ilk kadın Belediye Başkanı ünvanını alarak tarihe geçen Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, mazbatasını aldıktan sonra partisinin il ve ilçe başkanlıklarını ziyaret etti. Gencan Akın, burada partililerle görüşerek kenti hep birlikte yöneteceklerini söyledi

ANITTA TÖREN

Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, beraberindekiler ile birlikte Atatürk Anıtı{na geçti. Burada anıta çelenk konuldu ve saygı duruşunda bulunularak bayrağımız gönlere çekildi.

Anıttaki törene, CHP Milletvekilleri Ahmet Baran Yazgan ve Ediz Ün, CHP İl Başkanı Samet Kahraman, Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BELEDİYEDE DEVİR TESLİM

Edirne"de 2 dönem CHP'den Belediye Başkanı olarak görev yapan ve son seçimlerde aday olmayan Recep Gürkan, şehrin anahtarını yeni başkan Filiz Gencan Akın'a teslim etti.

Edirne’nin yeni belediye başkanı CHP’li Filiz Gencan Akın, önceki dönem belediye başkanı Recep Gürkan’dan görevi devraldı.  Gencan Akın burada yaptığı konuşmada " değerli başkanımıza on yıllık çalışma sürecindeki bütün Edirne’ye yapmış olduğumuz her çalışma ve hizmet için çok teşekkür ederim. Birlikte çalışma fırsatı bulduğumuz için gurur duyuyorum. Bugün Edirne’nin ilk kadın belediye başkanı olarak görevi devralıyorum ve Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını yere indirmeden mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Törene, Belediye Başkanı Gencan Akın'ın ailesi ve yakınları da katıldı.

"HERKESE KARŞI ADİL OLACAĞIM"

Edirne'nin çiçeği burnundaki Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, belediye önünde yaptığı konuşmada, herkese karşı adil ve dürüst olacağını söyledi. Gencan Akın, konuşmasında şöyle dedi:

"Ben kadına seçme ve seçilme hakkını veren Atatürk'ün ilkelerinin yanında oldum. Atatürk'ün yolunda olmaya devam edeceğim. Bugün ne mutlu bana. İçerisinde Atatürk'ün odasının da bulunduğu evine geldim. Sizinle çalışacağım. Bugünden itibaren Edirne için yepyeni bir sayfa açıyoruz. Sizlerle birlikte zeçim süresince gece, gündüz demeden çalıştım. Çalışmalarımıza durmaksızın devam edeceğiz. Yorulmayacağız. Edirne halkı bunu hak ediyor. Şu an benim omuzlarımda büyük bir yük var. Çalışacağız. Söz veriyorum. Bugüne kadar meslek hayatımda ne kadar adil olduysam, bundan sonrada 5 yıl boyunca herkese karşı dürüst ve adil olacağım. 100 yıllık Cumhuriyet filizleniyor. Edirne'yi sizlerle birlikte yönetecek olmaktan gurur duyuyorum"

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.