ETTE ZAM BEKLENTİSİ

Yılbaşından bu yana sürekli bir artış trendinde olan kırmızı ette Ramazan öncesi yeni zam bekleniyor.

ETTE ZAM BEKLENTİSİ

Yılbaşından bu yana sürekli bir artış trendinde olan kırmızı ette Ramazan öncesi yeni zam bekleniyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Şubat 2024 Salı 00:00
ETTE ZAM BEKLENTİSİ

Ocak ayı sonunda kıymanın kilosu 400 liraya satılırken, bugünlerde 460 liraya çıktı. Ramazan ayı kıymanın 500 lirayı aşacağı tahmin ediliyor. Fiyatların daha da artış göstermesiyle birlikle dar gelirli ailelerin  iftar sonrasında kırmızı et hayal olacak.

Bir ayda kilosuna yaklaşık 100 lira zam gelen kırmızı etin, kısa süre içinde yeniden zamlanması bekleniyor.

HAYVAN ÜRETİMİ DÜŞÜYOR

Artan yem maliyetleri ve süt üreticisinin fiyatlardan memnun olmaması nedeniyle et fiyatları yerinde durmuyor. Et fiyatları sürekli artarken, tüketici kırmızı eti almakta zorlanıyor. Kesime gönderilen hayvan sayısı giderek artarken, özellikle büyükbaş hayvan sayısında giderek azalma yaşanıyor.

Ramazan ayında ete yeniden zam yapılması beklenirken, bugün bile 50-100 gram kıyma alabilen vatandaş iftar sofrasında pek de et yiyemeyeceğini gösteriyor. Vatandaşlar bu konuda yetkili kurumların acil olarak tedbir almasını bekliyor.

Vatandaşlar, “Et fiyatları ulaşamayacağımız kadar yüksek. Kırmızı et hiç alamıyoruz. Fiyatlar çok uçuk, varılmıyor yanına. Yazık günah insanlara. Önümüz Ramazan tedbir alınmadığı taktirde İnsanlar çok zor şartlarda kırmızı ete ulaşabilecek” diye dert yandı.

Bülent Sarıçiçek

Son Güncelleme: 27.02.2024 15:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.