EDİRNELİ ÖĞRENCİLERDEN İKLİM GREVİNE DESTEK

TEMA gönüllüsü öğrenciler, hazırladıkları pankartlarla Küresel İklim Grevi’ne katıldı. “Kömürsüz Bir Gelecek Mümkün” diyen öğrenciler, iklim acil durumuna dikkat çekerek sıfır karbonlu bir gelecek çağrısında bulundu.

EDİRNELİ ÖĞRENCİLERDEN İKLİM GREVİNE DESTEK

TEMA gönüllüsü öğrenciler, hazırladıkları pankartlarla Küresel İklim Grevi’ne katıldı. “Kömürsüz Bir Gelecek Mümkün” diyen öğrenciler, iklim acil durumuna dikkat çekerek sıfır karbonlu bir gelecek çağrısında bulundu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Eylül 2024 Cumartesi 00:00
EDİRNELİ ÖĞRENCİLERDEN İKLİM GREVİNE DESTEK

Edirne’de TEMA gönüllüsü öğrenciler, "20 Eylül Küresel İklim Grevi"ne katılarak iklim krizine karşı seslerini duyurdu. Doğa Kulübü öğretmenleri ve TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal’ın desteğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler hazırladıkları dövizlerle iklim adaletine dikkat çekti.

Öğrenciler, okul bahçesinde toplandıktan sonra taşıdıkları "Kömürsüz Bir Gelecek Mümkün", "Ya Sıfır Karbon Gelecek Ya Sıfır Gelecek", "İklim Adaleti Hemen Şimdi!", "Evimiz Yanıyor", "Kuraklık Yakmasın" ve "İklim İçin Ses Ver" gibi pankartlarla Küresel İklim Grevi'ne destek verdi. Bu hareketle, öğrenciler iklim krizinin yaratıcılarının kendileri olmadığını vurgularken, geleceklerini güvence altına almak için acil önlemler alınması gerektiğini ifade ettiler.

"YA SIFIR KARBON, YA SIFIR GELECEK"

Öğrenciler, "Fridays for Future" hareketi kapsamında dünyanın dört bir yanında düzenlenen etkinliklere katılarak, gezegenin geleceği için küresel bir dayanışmanın parçası oldular.

"Ya sıfır karbon ya sıfır gelecek" diyen öğrenciler, iklim krizinin etkilerinin her geçen gün daha belirgin hale geldiğini ve çözümün acilen uygulamaya geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

İKLİM KRİZİNE KARŞI HAREKET ÇAĞRISI

Öğrenciler, iklim krizinin çözümünün sadece bireysel çabalarla değil, aynı zamanda hükümetlerin ve büyük şirketlerin de sorumluluk alarak sürdürülebilir politikalar geliştirmesiyle mümkün olacağını belirtti. "Kömürsüz bir gelecek" mesajıyla, fosil yakıtlara olan bağımlılığın sona erdirilmesi gerektiğine dikkat çektiler. Öğrencilerin bu anlamlı etkinliği, hem çevre bilincinin genç yaşta oluşturulmasının önemini gösterdi hem de iklim krizine karşı umut verici bir adım olarak değerlendirildi.

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, "Gençlerin iklim adaleti için böylesine güçlü bir duruş sergilemeleri bizlere umut veriyor. İklim krizi hepimizin sorunu ve bu gençler, seslerini duyurarak hepimizi harekete geçmeye çağırıyor" ifadelerini kullandı.

Bu etkinlikle öğrenciler, sürdürülebilir bir dünya için üzerlerine düşen görevi yerine getirirken, topluma da farkındalık kazandırmayı amaçladı.

Mert Hamarat

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.