EDİRNELİ ESNAF  SEVGİLİLER GÜNÜNE HAZIR

Her yıl 14 Şubat tarihinde kutlanan sevgililer günü için esnaf heyecan ve telaş içerisinde tüm hazırlıklarını yaptıklarını belirtti.

EDİRNELİ ESNAF  SEVGİLİLER GÜNÜNE HAZIR

Her yıl 14 Şubat tarihinde kutlanan sevgililer günü için esnaf heyecan ve telaş içerisinde tüm hazırlıklarını yaptıklarını belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
13 Şubat 2024 Salı 00:00
EDİRNELİ ESNAF  SEVGİLİLER GÜNÜNE HAZIR

Sevgililer günü, aynı zamanda hayatımızdaki özel kişiye olan sevgimizin ifade etme günüdür. Bu özel günde duygularını dile getirmek isteyen, hediyelerini anlamlı bir mesajla verme hazırlıkları başladı. Edirneli esnaf bu günden umutlu olduğunu belirtirken, Filiz Çiçekçilik Sahibi Aykut Yaman "Sevgililer Günü'ne hazırlıklarımıza heyecanlı bir şekilde başladık. Tabi ki geçen sene Şubat'ın 6'sında üzücü bir deprem olayından dolayı geçen sene sönük geçmişti. Hepimiz ülke olarak üzüntülüydük. Bunun üzüntüsünü çok ağır bir şekilde yaşadık. Eğlencelerimiz olmadı, insanlar mutlu değildi, içimiz yandı. Tabi ki ondan önce de iki yıl pandemi vardı, onları da yaşadık. Eğlence sektörü, çiçek sektörü, bu konuda tüm sektörler durağandaydı. Allah'a şükürler olsun ki 2024 senesinde, Şubat'ın 14'ünde güzel bir atmosferde inşallah insanlarımızı mutlu etmek istiyoruz. Çiçekçiler olarak biz de elimizden geleni yaptık ve bekliyoruz. İnsanlar mutluluğu hak ediyor. Bu konuda artık acılarımızı bir kenara koyarak sevdiklerimizi, sevgililerimizi mutlu edeceğiz.

Tabii ki umudumuz var. Çünkü neden az önce dediğimiz gibi insanlar artık bir nebze de olsa mutlu olmak istiyorlar. Çiçek bu sektörde en mutlu edebilecek maddi olarak da en güzeli, en mantıklısı. Çünkü bugün 200-250 liraya her şey alınamıyor artık. Bunun için de güzel bir umudumuz var. Bir de tabi ki eski bir esnaf olmanın da verdiği avantajlardan faydalanacağız. Son beş yılda gül şöyle yüzde 151 artış oldu. Pandemi'de her şey alt üst oldu ama öncesinde bir düzgünlük vardı. Bir düzgünlük 2019'da 2018'de 25-30 liraya sattığımız gül,  şu an 100 lirayla 75 liraya. Fiyatlarımız biraz bu konuda fazla yüksek. Nedeni de biliyorsunuz enflasyondan kaynaklanan girdi maliyetleri bizleri de etkiliyor. Biz de tabii ki küçük esnaf olarak 30 yıldır bu işin içinde olarak elimizden geleni yaparak müşterilerimizi boş çevirmek istemiyoruz.  Orkide çiçeğimiz ve gül daha çok tercih ediliyor. Güllerimiz 100 TL ile 75 TL arası. Orkidelerimiz de 700 TL ile 900 TL arası. Orkidelerimiz büyük ve dikkati çekmek amacıyla söylüyorum çift daldır. Bunlar da tabii ki arada 500-600 liralık orkideler de vardır ama biz bunları tercih etmedik. Kalite farkı da olması gerekiyor.  Bu arada da buketlerimiz de 250-300 liradan başlıyor. İnsanlarımıza güzel bir hizmet edebilmek için elimizden geldiğince hazırlığımızı yaptık bekliyoruz. İnsanların tepkisi şu oluyor. Zaten genel olarak herkes cebindeki maddi olanlarına göre çiçek fiyatı söylüyor. Benim diyor 250 liram var, 500 liram var, 400 liram var diyorlar bizde ona göre kendilerine yardımcı olup boş çevirmemeye çalışıyoruz. İnsanları mutlu ediyoruz. 14 Şubat sevgiler gününde tüm Edirne'mize, tüm mahallemize, tüm Edirne'mize, tüm ülkemize mutluluk getirsin, sevgi getirsin. İnsanlarımız inşallah artık mutlu bir hayat sürsün. Kazasız, belasız, depremsiz güzel günler yaşarız hep beraber'' dedi.

Kuyumcu esnaflarından Erkan Güler ise  ''Sevgililer günü tekrar geldi neşeyle hevesle bütün sevgililer bir biri ile hediyeleşiyorlar. Her yıl olduğu gibi  bu yılda çok hareketli geçiyor. Bir tek geçtiğimiz yıl deprem dolayısı ile yavaşlama olmuştu ama bu yıl daha da olumlu geçiyor. Özellikle bayanlara tektaş ve kolyeler erkek takılarına da çok büyük rakabet var biz sektör olarak bu güne hazırız. Hevesle ve heyecanla müşterilerimizi bekliyoruz. tek taş yüzüklerde üç bin bandından başlayıp yukarılara çıkıyor. erkek ürünlerinde de yaklaşık 7 bin tl den başlayıp yukarıya doğru gidiyor. Bayanlarımız genelde tek taş, beş taş ve baget yüzüklerde çok fazla ilgi gösteriyor. Hepsi sertifikalı ve geri dönüş Güvenceli ve bu yüzden bir yatırım gibi de düşünülüyor.Geçtiğimiz yıl sektörümüz oldukça olumsuz etkiledi geçen yıl ki deprem vatandaşlarımız hediyeleşme yerine deprem bölgelerine yardımlaşma kampanyaları oluşturuldu bu konuda vatandaşlarımız çok hassas ve duyarlılar çok ta önemli değil etkilenmemiz hatta yardım ve destek amaçlı bizlerde elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bu yılda umuyoruz ki güzel bir 14 Şubat geçireceğiz'' dedi.

Refik Usluy

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.