"EDİRNE YÖRESEL"E  GÖRKEMLİ LANSMAN

Edirne Valiliği tarafından kentteki kadın kooperatifleri ve Sosyal Dayanışma Merkezleri (SODAM) iş birliğiyle hayata geçirilen Edirne Yöresel isimli markanın, "Marka Şehir Edirne" sloganıyla lansmanı gerçekleştirildi.

"EDİRNE YÖRESEL"E  GÖRKEMLİ LANSMAN

Edirne Valiliği tarafından kentteki kadın kooperatifleri ve Sosyal Dayanışma Merkezleri (SODAM) iş birliğiyle hayata geçirilen Edirne Yöresel isimli markanın, "Marka Şehir Edirne" sloganıyla lansmanı gerçekleştirildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Ocak 2024 Salı 00:00
"EDİRNE YÖRESEL"E  GÖRKEMLİ LANSMAN

Edirne'nin ünlü lezzetlerinin bilinirliliğinin artırılması amacıyla kadın kooperatifleri ve SODAM’lar, Edirne Valiliğince bir araya getirilerek Edirne Yöresel isimli markayla tek çatı altında toplandı.  "Edirne Yöresel" ismiyle internet sitesi de açılarak online satışların başladığı proje için, “Marka Şehir Edirne” sloganıyla lansman toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Edirne Valisi Yunus Sezer ve eşi Canan Sezer, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, Baro Başkanı Gökhan Karakoç, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve kadın kooperatifi üyesi kadınlar katılım sağladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Edirne Belediyesi Halk Oyunları ekibince hazırlanan gösterinin ve Edirne Yöresel markasının tanıtım görüntülerinin izlenmesiyle devam etti.

Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne'de bir çok yöresel ürün yapan kooperatifin olduğunu ve bunların hepsinin birbirinden bağımsız olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bugün burada aslında Edirne yöresel dediğimiz birçok kooperatifimiz var. Hepsi birbirinden bağımsız, birbirini tamamlamıyor, birbirlerini görmüyorlar bile. Bizim burada ‘ideal’ dediğimiz aslında Edirne'nin bütün olarak bir araya gelmesi ve Edirne için bir hayal kurması. Bunun adına ‘Edirne Yöresel’ diyebiliriz, bunun adına başka bir isim koyabiliriz ama önemli olan sanayide, tarımda, bu güzel şehrin, bu tarihi şehrin dünyanın en güzel şehri haline gelmesi için hem vatandaş olarak hem de bizler kamu kurumlarında çalışan insanlar olarak ne yapabiliriz? Bunun planlamasının yapılması ve geleceğe ait adımların atılması gerekiyor. Bu bir başlangıç, inşallah bundan sonra geleceğe çok güzel, her şeyiyle dört dörtlük olan bir şehir bırakmamız gerekiyor. Bunun için de hep beraber çalışalım”."

Törende kadın kooperatifleri adına konuşan İpsala Kadın Kooperatifi Başkanı Şerife Özkaynak Edirne Valiliği’ne teşekkür ederek, "Bugüne kadar zaten çok önemli yol kat ettik. Daha da ileriye yol almak istiyoruz, Edirne'mizi çok güzel yerlere taşımak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.