EDİRNE YEMEK KİTABI TANITILDI

Edirne mutfağına ait geleneksel ürünlerin günümüz mutfağı ile birleştirilmesinin amaçlandığı "Topraktan Sofraya Edirne Yemek Kitabı"nın tanıtımı gerçekleştirildi.

EDİRNE YEMEK KİTABI TANITILDI

Edirne mutfağına ait geleneksel ürünlerin günümüz mutfağı ile birleştirilmesinin amaçlandığı "Topraktan Sofraya Edirne Yemek Kitabı"nın tanıtımı gerçekleştirildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
29 Mart 2024 Cuma 00:00
EDİRNE YEMEK KİTABI TANITILDI

Vali Yunus Sezer ve Eşi Canan Sezer, kitabın tanıtımı dolayısıyla düzenlenen iftar programında kitabın gizli kahramanları birbirinden ünlü 15 şef ve birçok akademisyen ile bir araya geldi. Oluşturulan kitap kapsamında Osmanlı’dan günümüze kadar uzanan 87 yemek tarifi geleceğe aktarılacak.

Kitap tanıtımıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Vali Yunus Sezer, Edirne"de gastronomi turizminin artırılması gerektiğini, bunun için çalıştıklarını söyledi. Vali Sezer şöyle dedi:

"Edirne'nin Saray mutfağından, Balkan mutfağından ve Rumeli mutfağından gelen zenginlikleri bir araya getiren bu organizasyon, hem ramazanın sevgisiyle iftarlarını paylaşmak hem de şehrin lezzetlerini tanıtmak amacıyla düzenledik. Çalışmaların başlangıcında bulunmanın gururunu yaşadık. Şehrin turizm alanındaki çalışmalarına destek verenlere teşekkür ediyorum. Ayrıca, önümüzdeki günlerde ülkemizin gastronomi toplantısının da daha fazla katkı sağlanacak. Edirne'nin kültürel ve gastronomik zenginliklerini ön plana çıkarıyor ve şehrin gelecekteki turizm potansiyeli için elimizden geleni yapacağız"

Mert Hamarat

Son Güncelleme: 29.03.2024 16:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.