"EDİRNE'YE BORCUMU ÖDEME ZAMANI GELDİ"

31 Mart'ta yapılacak Yerel Seçimlerin iddialı ismi CHP Belediye Başkanı Adayı Filiz Gencan, Atatürk Kültür Merkezi'nde seçmenlerle bir araya gelerek, Edirne için hayatı önem taşıyan projelerini açıkladı. Seçmenle buluşan Gencan Akın, "Cumhuriyet kenti Edirne'de doğdum, büyüdüm. Her sokak ve caddede anım var. Artık Edirne'ye borcumu ödeme zamanı geldi" dedi.

"EDİRNE'YE BORCUMU ÖDEME ZAMANI GELDİ"

31 Mart'ta yapılacak Yerel Seçimlerin iddialı ismi CHP Belediye Başkanı Adayı Filiz Gencan, Atatürk Kültür Merkezi'nde seçmenlerle bir araya gelerek, Edirne için hayatı önem taşıyan projelerini açıkladı. Seçmenle buluşan Gencan Akın, "Cumhuriyet kenti Edirne'de doğdum, büyüdüm. Her sokak ve caddede anım var. Artık Edirne'ye borcumu ödeme zamanı geldi" dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
16 Mart 2024 Cumartesi 00:00
"EDİRNE'YE BORCUMU ÖDEME ZAMANI GELDİ"

Av. Filiz Gencan Akın’ın Belediye Atatürk Kültür Merkezi'ndeki proje toplantısı etkinliğine eski bakanlardan İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Edirne Milletvekilleri Ahmat Baran Yazgan ve Ediz Ün, Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP İl Başkanı Samet Kahraman, Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, CHP ilçe ve belde belediye başkanları, belediye başkan adayları, il genel ve belediye meclisi üyeleri, kadın kolları üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

BALKANLI "REKOR OYLA KAZANACAĞIZ"

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal, silah arkadaşları ve tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okundu. Proje tanıtımı öncesinde kürsüye ilk olarak çıkan CHP Merkez İlçe Başkanı Yücel Baklanlı "Yerel Seçim"lerde seçmen tarihi bir karar verecek. Edirne"de de rekor oyla kazanacağız" dedi. Balkanlı şöyle konuştu:

"2019 daki seçimden zaferle çıkmıştık. Bu seçimi daha fazla oyla kazanacağız. Zorlu bir dönemden geçiyoruz. Toplum baskı altında. Buna karşı durmak için bu başarı sadece zafer olmakla kalmayacak. Geleceğimiz için umut olacak. Rekor oyla kazanacağız, sesimiz sırça köşkte yaşayanları rahatsız edecek. Her oy bir umuttur, milletimiz için kazanmak zorundayız"

KAHRAMAN, AK PARTİ"YE YÜKLENDİ

CHP İl Başkanı Samet Kahraman da yaptığı konuşmada, AK Parti Belediye Başkan adayı Belgin İba"ya yüklendi ve Atatürk"ün evi projesinin gerçekçi olmadığını ifade etti. Kahraman şöyle dedi:
"Cumhuriyet kadınının Edirne’yi yönetmesine 2 hafta kaldı. Ben burdan AK Parti adayına sormak istiyorum. Bu Genel Seçim olmayacak. Burada zihniyetler yarışacak. Biz kötü yönetenlere mi destek vereceğiz yoksa Atatürk’ün çağdaş ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan partiyemi oy vereceğiz. Bunlar tüm değerlerimize saldırdılar. Bu zihniyet ile Edirne"yi yönetemezler. Buna izin vermeyeceğiz. Aydınlık, çağdaş zihniyet ile yönetmeye devam edeceğiz. AK Parti adayı Atatürk evi yapacakmış. Yaptın, kurdeleyi keserken 2 ayyaş diyen genel başkanınımı davet edeceksin.Atatürk’ün hemşehrileri buna izin vermeyecek. Edirne’yi Cumhuriyet kadını ile yöneteceğiz".

GENCAN AKIN "BORCUMU ÖDEME ZAMANI"

Edirne’nin her ferdi gibi Cumhuriyet değerleri ile büyüdüğünü, bu kente ve Cumhuriyet"e borcunu ödeme zamanının geldiğini, bunun da aday olmasında etken olduğunu bilerten CHP Belediye Başkanı Adayı Av. Filiz Gencan Akın, Atatürk"ün emanetini daha ileriye taşıyacağını söyledi. Gencan Akın, proje tanıtımından önce yaptığı konuşmada şöyle konuştu:
"Edirne yolu Cumhuriyet yoludur. Edirne, domuz bağı yapanlarla, tarikatlarla aynı yerde olamaz, onlarla gidemez. Bu ülkeye göçmenleri dolduran, emeklisini 3 kuruşa muhtaç eden, parasını çalanlara Edirne papuç bırakmaz. Ben sizleri Cumhuriyet kentine sahip çıkmaya çağırıyorum. Sorunları çok iyi biliyorum. Hedeflerimiz, gençliğimiz, kararlılığımız var. Özgürlükleri korumak bizim görevimizdir. Cumhuriyet düşmanlarının tuzaklarına düşmeyeceğiz. Birlikte mücadele edeceğiz. En güzel olan için hazırız, geliyoruz. Yepyeni umutları filizlendirmek için geliyoruz. Bu saatten sonra sokak sokak dolaşıp bunları anlatacağız".

PROJELERDE NELER VAR

CHP Belediye Başkanı Adayı Av. Filiz Gencan Akın"ın yoğun ilgi gösterilen toplantısında açıklanan projeler kitapçık halinede getirilerek seçmenlere dağıtıldı. Gencan Akın"ın tek tek açıkladığı projelerin başlıkları şöyle:

"Dirençli Kentler Projesi; Temiz suya erişim, kanalizasyon çalışmaları, asfalt çalışmaları, yapı stokunun yenilenmesi, toplu ulaşım (ETUS) denetim altında, otobüs terminali yenilenecek, otopark sorunu giderilecek, trafik sorunları çözülecek, tek tip taksi durakları oluşturulacak, servis araçlarında güvenli ulaşım sağlanacak, bisiklet yolları yapılacak, motorcu dostu yollar yapılacak, oto galericiler sitesi yapılacak. Yeşil Edirne projeleri; Balkan park yapılacak, cep parkları oluşturulacak, yaşam koridorları olacak, meydan düzenlemesi yapılacak. Turizm projeleri; turizm potansiyeli artırılacak, turizm rotası belirlenecek, turizm gözlem evi oluşturulacak, Edirne peynir müzesi kurulacak. Mekansal projeler; yuvam Edirne kreşleri olacak, sokak hayvanları rehabilitasyon istasyonu olacak, minik dostlar mezarlığı yapılacak, bungalov, tematik köy ve karavan purk projesi olacak, kapalı pazar alanları olacak, çalgıcı mektebi ve zanatkarlar çarşısı kurulacak, kız öğrenci yurdu yapılacak, hıdırlık tabyasına seyir tepesi olacak, amfi tiyatro yapılacak, spor merkezi oluşturulacak, mahalle konakları olacak.Sosyal politika projeleri; sevgi kart, halk ekmek, dinlenme evleri olacak. Üreten çiftçiler desteklenecek ve belediye personelinin eğitimlerine önem verilecek"

Bülent Sarıçiçek

Son Güncelleme: 16.03.2024 19:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.