Hem enerji veren, hem de bir çok rahatsızlığa şifa olan 'şifa deposu' keçi boynuzu pekmezi, kışın sert günlerinde dertlere derman oluyor.
Kışın gelmesiyle birlikte gribal enfeksiyonlarda büyük bir artış yaşanmakta. Hastaneye giden ve aldıkları ilaçlarla sağlığıan kavuşan insanlar, bir daha hastalanmamak için doğal yiyecek ve içeceklere yönelmekte. Hastalıktan Aktar Gökhan Baraz, Doğal Keçi Boynuzu Pekmezi'nin nefes darlığında akciğerleri açtığını ifade ederek, "Kış aylarının gelmesi ile birlikte insanlar nefes almakta zorlanıyorlar. Akciğerlere iyi gelen, kan yapıcı özelliği olan ve organik keçi boynuzu pekmezi ve onun özüdür. Demir eksikliğine, çinko eksikliğine, geçmeyen öksürüklere vitamin açısından da zengin oluşu ile birebir" şeklinde konuştu.
ENERJİ VERİCİ ÖZELLİĞİ DE BULUNMAKTA
Baraz, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Akciğerleri açıcı ve balgam söktürücü etkisi var. Sabah akşam tatlı kaşığı ile aç karnına yenilebilir. Aynı zamanda ceviz, badem ve fındık çekilip içine konulduğunda güçlendirici etkisi mevcut. İnsana enerji vererek canlandırıcı etkisi de mevcut."
Baraz, ayrıca Keçi boynuzunun destekleyici bir besin olduğunu da sözlerine ekledi.
Yavuz Göktaş