DEPREM FELAKETİNİ UNUTTURMADILAR

17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin 25. yılı anısına Edirne'deki bir AVM'de depremi anlatan fotoğraflardan oluşan sergi açıldı. Etkinliğe AFAD ve çeşitli sivil toplum kuruluşları katılırken, Edirne Barosu Başkanı Av. Gökhan Karakoç da ziyaretçiler arasında yer aldı.

DEPREM FELAKETİNİ UNUTTURMADILAR

17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin 25. yılı anısına Edirne'deki bir AVM'de depremi anlatan fotoğraflardan oluşan sergi açıldı. Etkinliğe AFAD ve çeşitli sivil toplum kuruluşları katılırken, Edirne Barosu Başkanı Av. Gökhan Karakoç da ziyaretçiler arasında yer aldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Ağustos 2024 Pazar 00:00
DEPREM FELAKETİNİ UNUTTURMADILAR

Edirne'de, 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin 25. yıl dönümü kapsamında bir alışveriş merkezinde depremi konu alan fotoğraf sergisi açıldı. Sergide, geçmiş depremlerin acı hatıraları anılırken, toplumda deprem farkındalığını artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Mahalle Afet Günleri ve Acil Müdahale Derneği (MAG AME) Edirne Temsilcisi Tuğberk Emre Aktaş, serginin amacını şu sözlerle dile getirdi:

"Bugün burada 17 Ağustos depreminin 25. yıl dönümü için AFAD organizasyonunda bir araya geldik. Amacımız, 17 Ağustos ve 6 Şubat depremlerini anmak, acımızın hala taze olduğunu insanlara vurgulamak ve gelecekte benzer acıları yaşamamak için toplumumuzu hazırlıklı olmaya teşvik etmek. Bu doğrultuda deprem öncesi ve sonrasında mahalle afet gönüllülerimizle birlikte çalışmalar yürütüyoruz."

Milli Eğitim Bakanlığı Arama Kurtarma Birimi (MEB AKUB) Koordinatörü Serhat Üretmen ise yaptıkları çalışmalardan bahsederek şunları söyledi:

"MEB AKUB, 2019 yılında Milli Eğitim ve AFAD arasında yapılan protokolle hayata geçen bir oluşumdur. 81 ilde ekiplerimiz bulunuyor ve çeşitli eğitimlerle afetlerde etkin bir şekilde görev alıyoruz. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde de ekibimizle birlikte Hatay İskenderun'da arama kurtarma faaliyetlerinde bulunduk ve birçok can kurtardık. Bu sergiyle, deprem gerçeğini unutmamak ve toplumda farkındalık oluşturmak istiyoruz."

EDAK'TAN FARKINDALIK ÇAĞRISI

Edirne Arama Kurtarma Derneği (EDAK) Genel Sekreteri İbrahim Tekbaş da deprem farkındalığının önemine dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Derneğimiz, 1999 Gölcük Depremi'nden sonra kuruldu ve o günden bu yana Van, Maraş gibi büyük depremlerde aktif rol aldı. Bugün burada, 17 Ağustos 1999 depreminde kaybettiğimiz canları anmak ve toplumda farkındalık yaratmak için bulunuyoruz. Amacımız, Edirne ve Türkiye genelinde afet bilincini artırmak ve STK'ların güçlenmesine katkı sağlamaktır."

Sergiyi ziyaret eden Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç da etkinliğe destek vererek, "Bu tür organizasyonlar, deprem gerçeğini unutmamak ve gerekli önlemleri almak adına büyük önem taşıyor. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, böyle acıların bir daha yaşanmamasını diliyorum" dedi.

Etkinlik boyunca AFAD, yerel belediye ve valilik tarafından çeşitli destekler sağlandı. Tüm kurumların işbirliği içinde çalıştığı organizasyon, Edirne halkının yoğun ilgisiyle karşılandı ve deprem farkındalığının artmasına önemli bir katkı sağladı.

Sergi, hafta boyunca ziyaretçilere açık olacak ve deprem konusunda bilinçlendirme faaliyetleri devam edecek.

Mert Hamarat

Son Güncelleme: 18.08.2024 14:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.