CİĞERE "YÜZDE 50" ZAM

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz Tava Ciğere yüzde 50 zam yapıldığını ve Ciğerin porsiyonunun 240 lira olarak belirlendiğini bildirdi.

CİĞERE "YÜZDE 50" ZAM

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz Tava Ciğere yüzde 50 zam yapıldığını ve Ciğerin porsiyonunun 240 lira olarak belirlendiğini bildirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Ocak 2024 Pazartesi 00:00
CİĞERE "YÜZDE 50" ZAM

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, 2023 yılının son günlerinde yaptıkları yönetim kurulu toplantısında Tava Ciğer tarifesine zam yapıldığını bildirdi. Cingöz konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Ciğere yapılan zam yüzde 50. Daha önce 160 liraydı 240 lira oldu. Neden yüzde 50? Biz ciğere en son verdiğimiz tarifede sakatatçıda ciğerin kilosu 140 liraydı, şu an 320 ile 330 lira arasında. Sakatat yüzde 100’ü gecik zam gördü, biz de yüzde 50 gibi zam yaptık. Bunun yanında yılbaşı itibariyle harçlar arttı, asgari ücret arttı. Ona rağmen yüzde 50 zam yaptık.

ÇORBAYA YÜZDE 20 ZAM

Diğer ürünlerde yüzde 20 ile yüzde 25 arası zam yaptık. mesela çorba 50 liraydı 60 lira verdik. Kelle paça 75 liraydı 100 lira yaptık. Bir tek ciğerde yüzde 50 zam yaptık. Onda da girdi maliyeti çok fazla arttığı için zam yaptık.

Sadece ciğer değil yağ fiyatları da değişti. Zamlara karşı hassasiyetim bilinir. Kaldı ki zamlardan esnafın da çok memnun olduğunu düşünmüyorum. Her yeni zam yeni bir müşteri kaybettirir. Bu Edirne merkez için çok fazla geçerli olmayabilir.

Edirne halkı genelde sabit maaşlı. Gidip lokantalarda yemek yediğini düşünmüyorum. Üst sekmentteki insanlar için fiyatların ne olduğu çok önemli değil. Edirne sınır kenti olmanın da avantajını yaşıyor. Gelenler için zammın çok önemi yok. Ciğer 160 lirayken, dolar 19 liraydı. onlar için artış çok önemli değil. O zaman da şimdi de 15 leva’ya bir porsiyon ciğer yiyorlardı. Onlar için çok fazla bir şey fark etmez. Bizim halkımı etkiliyor. Halkımızın alım gücü her geçen gün düşüyor. Bu da daha yeni zamlar. Asgari ücret ve maaşlara 6’ncı ayda zam yapılıp yapılmayacağı da belli değil. 2025 e yaklaştığımızda girdi fiyatları sabit kalırsa sıkıntı yok. Burada önemli olan fiyatları stabil tutabilmek. Önemli olan vatandaşın alım gücünün ne kadar korunup korunamadığı. Başka zam talepleri de var ama bunları erteledik. 3-4 meslek grubundan daha zam talebi geldi ama bir dahaki ayı görmek için erteledik."

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.