ÇİĞ SÜTE ZAM YOK,ÜRETİCİ MAĞDUR

Edirne Genç Çiftçiler Derneği Başkanı Egemen Ilgın 9 Ağustos’ta toplanan Ulusal Süt Konseyi’nin çiğ süt fiyatına zam yapmama kararı hakkında açıklamalarda bulundu.

ÇİĞ SÜTE ZAM YOK,ÜRETİCİ MAĞDUR

Edirne Genç Çiftçiler Derneği Başkanı Egemen Ilgın 9 Ağustos’ta toplanan Ulusal Süt Konseyi’nin çiğ süt fiyatına zam yapmama kararı hakkında açıklamalarda bulundu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Ağustos 2024 Pazartesi 00:00
ÇİĞ SÜTE ZAM YOK,ÜRETİCİ MAĞDUR

Türkiye’de her şeyin maliyeti artarken süt üreticisinin maliyetlerinin artmadığını söylemenin anlamsız olduğunu ifade eden Ilgın  “Ulusal Süt Konseyi yine şaşırtmadı” diyerek üreticinin süt satış fiyatının sabit kalmasına rağmen markette fiyatların sürekli değiştiğini söyledi.

Süt fiyatının baskılanmaya çalışıldığına vurgu yapan Ilgın özellikle son 45 gündür sütün fiyatının aşağı çekilmesi yönünde sanayicilerin girişiminin olduğunu, böyle bir algıdan sonra süt fiyatının sabit tutulması kararının "ölümü gösterip sıtmaya razı etmek"  anlamına geldiğini söyledi.

"ET KRİZİ DE TETİKLENİR"

Ilgın Süt üretiminde bu politikaların devam etmesi halinde uzun vadede süt krizinin meydana geleceğine dikkat çekti. Para kazanamayan üreticilerin anaç hayvanları kestiklerini, hayvancılık faaliyetlerine son verdiklerini söyleyen Ilgın, süt krizinin et krizini de tetikleyeceğini  söyledi.

Eskiden kola ile süt fiyatını kıyaslardık diyen Ilgın,"Artık su ile süt fiyatını kıyaslar noktaya geldik. Üretici sütünü markette satılan sudan daha ucuza satıyor" dedi.

50 kuruş olan ve Ocak, Şubat ve Mart aylarına ait süt desteklerinin de daha yeni ödenmeye başladığına dikkat çeken Ilgın desteklerin de enflasyon karşısında eridiğini söyledi.

Süt fiyatının çiftçi ağırlıklı bir kurul tarafından belirlenmesi gerektiğini ifade eden Ilgın, “Ulusal Süt Konseyi üreticinin beklentilerine cevap veremiyor, sonuçta şehir de dükkanların kapandığı gibi köylerde de ağırlar kapanıyor, kapısına kilit vuruluyor, korkarım ki 15-20 yıl sonra köyler de kapanacak." diye konuştu.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.