CHP’Lİ KADINLARDAN BERABERLİK MESAJI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, Merkez İlçe toplantı solonundaki etkinlikte bir araya geldi.

CHP’Lİ KADINLARDAN BERABERLİK MESAJI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, Merkez İlçe toplantı solonundaki etkinlikte bir araya geldi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Mart 2024 Cuma 00:00
CHP’Lİ KADINLARDAN BERABERLİK MESAJI

CHP Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada kadınlar için eşit bir dünya oluşturulmasına gayret gösterdiklerini, bu konuda durmaksızın çalıştıklarını söyledi.

CHP Belediye Başkanı adayı Av. Filiz Gencan Akın’ın da yer aldığı etkinlikte, salon partili kadınlarla doldu. Günün anlam ve önemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Gegeoğlu, tarihten örnekler verdi ve kadınların yıllar boyunca ezildiklerini söyledi.

Şiddete karşı olduklarını, ancak ülkemizde kadın cinayetlerinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Gegeoğlu, bunların önmenmesi için iktidarın yaptığı çalışmaların yetersiz kaldığını ifade etti. Gegeoğlu "167 yıl önce Newyork’da 40 bin işçinin çalıştığı fabrikada çıkan yangın sonucu 129 kadınımız can verdi. Bu olayın sonrasında kadınlar örgütlendi ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak ilan edildi. Biz eşit bir dünya için mücadele ediyoruz. Şiddet ve cinayetlerin son bulmasını bekliyor, iktidarında ciddi çalışmalar yapmasını bekliyoruz" ifadelerine kullandı.

ANITTA TÖREN

Bu arada, CHP’li kadından daha sonra Atatürk anıtı önüne giderek burada anıta çelenk sundu. CHP Belediye Başkan adayı Filiz Gencan Akın ve baraberindeki partili kadınlar çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulundu . İstiklal Marşı’nın ardından kadınlar adına Melika Polatel yaptığı konuşmada günün anlam ve önemini belirtti. Polatel, "siyasi partiler kadınların yönetim organlarında karar alma süreçlerinde ve adaylık süreçlerinde daha fazla temsil edilmesini sağlamalıdır. Kadınların siyasi arenada daha fazla görünürlüğü ve etkisi, eşitliğin sağlanması için temel bir adımdır" dedi.

Mert Hamarat

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.