CHP’Lİ KADINLAR KAHVALTIDA BULUŞTU

CHP Edirne Merkez İlçe Kadın Kolları belediyenin Meriç Sosyal Tesislerinde anneler günü nedeniyle düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

CHP’Lİ KADINLAR KAHVALTIDA BULUŞTU

CHP Edirne Merkez İlçe Kadın Kolları belediyenin Meriç Sosyal Tesislerinde anneler günü nedeniyle düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Mayıs 2024 Cumartesi 00:00
CHP’Lİ KADINLAR KAHVALTIDA BULUŞTU

Partili tüm kadınların davetli olduğu kahvaltıda konuşan CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, “kadınlarımızın bu kadar çoğunlukta olduğu bir alanda benim ilk konuşmam. Muhtemelen Merkez İlçe Başkanımız Yücel bey ile son konuşmamız olacak” dedi.
Kahraman, emeği geçen il ve ilçe örgütlerindeki kadınlara teşekkür ederken, bu birliktelikten son derece memnun olduklarını söyledi. Kahraman şöyle devam etti:

" Kadınlarımızın bu kadar çoğunlukta olduğu bir alanda benim ilk konuşmam. Muhtemelen Merkez İlçe Başkanımız Yücel Bey ile son konuşmamız olacak. Önümüzdeki dönem bu dönem başlayan kadın devrimi devam edecek gibi duruyor. Bundan hiçbir şekilde rahatsızlık duymuyoruz, çok mutluyuz. Çünkü bir yıl içerisinde 3 seçim geçirdik. Kadınlarımızın, gençlerimizin çoğunlukta olduğu her yerde başarı mutlaka geldi. Bunu her seçimde gördük. Yağmur çamur demeden çalışan kadınlarımıza çok şey borçluyuz. Son seçimde genel merkezimiz kadınların ön saflarda yer almasını çok istedi, bunu gördük. Bu dönem Edirne’de ilk defa bir kadın belediye başkanımız oldu. Bundan sonra da kadınlarımız seçimin olduğu her yerde çok olacaklardır” .

BAŞKAN GENCAN AKIN "HEDEFİMİZ 2028"

Partisinin kadınlar buluşması kahvaltısına katılan Belediye Başkanı Av.Filiz Gencan Akın, Yerel Seçim'lerden başarılı bir sonuçla çıktıklarını, asıl hedeflerinin ise 2028 yılında yapılacak Genel Seçim olduğunu söyledi.
Başkan Gencan Akın, geldikleri noktada kadınların ne kadar güçlü olduklarını gösterdiklerini ifade ederken şunları söyledi:

Yol uzun ve zordu ancak birlikte dayanışma içerisinde olunca büyük işleri birlikte başardığımızı gördük. Geldiğimiz noktada hep birlikte oldukça ne kadar güçlendiğimizi görüyoruz. Seçim süresince hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin yol yürüdüysek bundan sonra da ben Edirne’nin kadın belediye başkanı olarak bütün kadınlarımızla birlikte yol yürümek, dayanışma içerisinde olmak istiyorum. Bugüne kadar yaptıklarımız ve bundan sonra yapacaklarımız da kadınlara öncelik tanıyacağız. Sizlerle beraber olmaya devam edeceğiz. Seçim süresince nasıl ki yanımdaydınız bundan sonraki dönemde de benimle birlikte yol yürümenizi istiyorum. Bu güzel bir başlangıç oldu. Asıl hedefimiz 2028 yılındaki genel seçimlerdir. Bu seçimdeki tecrübe ve birlikteliğimizi devam ettirdiğimiz takdirde hem kadınlar olarak bizler daha güçleneceğiz hem de ülkemizde hak ettiğimiz yönetim biçime ulaşacağız. O yüzden bize düşen iş çok, yolumuz daha çok uzun. Ama o kararlılık hepimizde var, bunu görüyorum. Yapamaz dedikleri her şeyi yaparız, gidilemez denilen her yere gireriz, söylenemez denen her şeyi söyleriz. Çünkü cesuruz, kararlıyız. Bu şekilde de devam edeceğiz. Seçimden sonra geçirdiğim en güzel günlerden bir tanesi de bugün oldu. Edirne Belediyesi’nin kapısı her zaman bütün kadınlara açıktır”.

ÇOLAK "KADIN DEVRİMİ YAŞANDI"

CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Burcu Birgül Çolak, Edirne tarihinde ilk kez bir kadın belediye başkanının seçildiğini hatırlatırken, şu ifadeleri kullandı:
2024 yerel seçimlerinde Edirne’de bir kadın devrimi yaşandı. Seçilen kadınlarımız eşit temsiliyet ve eşit koşullarda yarışarak kazandılar. Onlar da erkek adayların yanında yer alarak seçildiler. Çünkü biz kadınlar, kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit yarısı olduğuna inanıyoruz. Cumhuriyet halk partisi kadına bakış açısıyla cinsiyet eşitliğine inanmış eşit temsiliyeti getirerek bunu da tüm ülkemize ispatlamıştır. Bunun en büyük örneği demokrasi yolundan hiç bir zaman ayrılmayan Edirne’mizdir. Edirne’mizde Belediye Başkanımız Av Filiz Gencan Akın, İl Genel Meclisi Başkanımız Çiğdem Gegeoğlu ve tam 7 mahallemiz kadın muhtarlarımız tarafından yönetiliyor".

Daha sonra ilk kadın İl Genel Başkanı olan Çiğdem Gegeoğlu veilk kadın Belediye Başkanı seçilen Filiz Gencan Akın’a CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Burcu Birgül Çolak tarafından hediye verildi.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.