"CHP'YE GEÇECEĞİM"

31 Mart'ta yapılan Yerel Seçim'lerde İYİ Parti'den Uzunköprü Belediye Başkanı seçilen Ediz Martin, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Martin, ileri ki günlerde CHP'ye geçeceğini doğruladı.

"CHP'YE GEÇECEĞİM"

31 Mart'ta yapılan Yerel Seçim'lerde İYİ Parti'den Uzunköprü Belediye Başkanı seçilen Ediz Martin, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Martin, ileri ki günlerde CHP'ye geçeceğini doğruladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Temmuz 2024 Salı 00:00
"CHP'YE GEÇECEĞİM"

Geçtiğimiz günlerde CHP'ye geçeceğine dair siyasi kulislerde söylentiler çıkarken, Uzunköprü Belediye Başkanı Martin, partisinden ayrıldığını doğruladı. Martin, kendi kurmaylarıyla da bir araya gelerek, süreci değerlendirdi ve CHP'de siyaset yapmaya devam etme kararı verdiğini açıkladı.

Belediye Başkanı Ediz Martin'in önümüzdeki hafta Ankara'ya gideceği ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştükten sonra parti rozetini takacağı iddia ediliyor.

CHP'DE GÖREV ALMIŞTI

Uzunköprü'de İYİ Parti'den belediye başkanı seçilen Ediz Martin, geçmiş dönemde CHP'de aktif görev almıştı. Martin'in ilçede daha önce de CHP Gençlik Kolları Başkanlığı yaptığı, baba ocağı olarak bilinen CHP'de siyasete devam edeceği belirtiliyor.

İYİ Parti'li Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin'in CHP'ye geçmesiyle birlikte Edirne'de ki belediye sayısı 7'ye çıkmış olacak.

AKALIN "KARAR KENDİNİ BAĞLIYOR"

Bu arada, İYİ Parti Milletvekili Prof.Dr. Mehmet Akalın, Belediye Başkanı Ediz Martin'in partisinden istifa etmesiyle ilgili olarak "karar kendini bağlar. İstifa tek taraflı olur. Bizi ilgilendiren bir durum söz konusu değil" dedi.

Seçimi kazanmak isteyen belediye başkanı adaylarının siyaseti kullanarak bu makamlara geldiğini belirten Akalın, "seçim bittiği gün belediye başkanı seçilen kişi parti rozetini çıkarmakta ve hizmet verirken parti gözetmemektedir. Seçimi kazanmak için de siyasi bir partiyle olmaları gerekiyor. Bize istifayla ilgili ulaşmış bir şey yok. Kendi kararıdır. Bizi bağlamaz" şeklinde konuştu.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.