CANSUYU DERNEĞİ DESTEK BEKLİYOR

Cansuyu Derneği Edirne İl Temsilcisi Hüseyin Ali Üzer, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hayırseverlerin bağışlarını beklediklerini söyledi.

CANSUYU DERNEĞİ DESTEK BEKLİYOR

Cansuyu Derneği Edirne İl Temsilcisi Hüseyin Ali Üzer, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hayırseverlerin bağışlarını beklediklerini söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Haziran 2024 Cuma 00:00
CANSUYU DERNEĞİ DESTEK BEKLİYOR

Anadolu Gençlik Derneği'nde açıklamalarda bulunan Üzer, derneklerinin faaliyetlerini anlatırken, başta Afrika olmak üzere bir çok ülkede de mazlumlara ve kimsesizleri yardımlarda bulunduklarını kaydetti.

Türkiye başta olmak üzere Afrika, Asya ve Orta Doğu ülkelerinde mazlumlar ve muhtaçlar için kurban organizasyonlarını tamamladıklarını belirten Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Edirne İl Temsilcisi Hüseyin Ali Üzer şöyle dedi:

“19 senedir mazlum milletler ve gönül coğrafyamıza umut oluyoruz. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 2024 kurban organizasyonları kapsamında hazırlıklarını tamamladık. Her yıl Kurban Bayramı'nda bağışçıların emanetleriyle alınan kurbanları kesen ve kesim yaptığı bölgelerde dağıtan Cansuyu, bu sene de Türkiye başta olmak üzere Afrika, Asya ve Orta Doğu ülkelerinde mazlumlar ve muhtaçlar için kurban organizasyonlarını düzenleyeceğiz. Kurban fiyatlarımızı açıkladık. Her yıl düzenlediğimiz organizasyonlarla, mağdur ve mazlum coğrafyalara el uzatan Cansu Derneğimiz bu yıl da kurban organizasyonları için altmış farklı ülkede kesimlerini gerçekleştirecek. Geçtiğimiz aylarda ülkemizde yaşanan deprem felaketi, salgın süreci ve Ramazan ayında yaptığı çalışmalarla mağdurlara ulaşan Cansuyu Derneği, kurban organizasyonu ile de dünyanın dört bir yanına mazlumlara Anadolu'dan yardımlara ulaştıracaktır. Bütün kesimleri, 2010 yılından beri video kayıtları alıyoruz, kim vekalet verdiyse ismi okunuyor”.

GIDA DESTEĞİDE YAPIYORLAR

Sadece Kurban Bayramı nedeniyle faaliyetlerde bulunmadıklarını ifade eden Üzer, daha öncede Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine gıda kolileri dağıtımı yaptıklarını kaydederken şöyle devam etti:

 “Cansuyu olarak Ramazan ayında Ramazan kolisi dağıttık. Özellikle Afrika gibi ekonomik sıkıntı yaşayan ülkelerde, ailelere bir çift canlı hayvan verilerek onların kendi hayatını idame ettirebilecekleri bir sağlamaya çalışıyoruz. Sünnet organizasyonlarımız var. Katarakt ameliyatı var. Afet ve acil durumlarda çalışmalara katılıyor. Kur'an-ı Kerim ve meali dağıtımı yapıyoruz. Özellikle Afrika ülkelerinde. Kalıcı eserlerimiz var. Cami, okul, medrese, külliye, yetimhane, kadın doğum hastaneleri, çocuk hastaneleri gibi özellikle Afrika bölgelerinde acil ihtiyacı olan bölgelerde kalıcı eserler yapıyoruz. Gazze için ayrı bir çalışmamız var. Bununla beraber Yemen ve Filistin'de yetimlerin evlenmesi için bir düğün paketimiz var. Yetim organizasyonlarımız var”

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.