Bir süre önce Edirne'de bulunan çevreci kurumlar tarafından Vaysal Köyü sınırlarında yer alan taş ocağının çevreyi kirlettiği, tozlar nedeniyle tarımsal alanların etkinlendiğini iddia ederek çalışmaların durdurulmasını istemişlerdi. Sivil Toplum kuruluşlarından bazıları taş ocağının kapatılması yönünde mahkeme kararı olduğu, buna rağmen çalışmaların devam ettiğini iddia etmişti. Firma yetkilileri basın toplantısı düzenleyerek tüm iddiaların gerçek dışı olduğunu, Edirne ekonomisine istihdam yaparak büyük katkı sağladıklarını ifade ettiler.
BAKIRCI "BELGELERLE AÇIKLAMA YAPIYORUZ"
Vaysal'da taş ocağı işleten Cantaş Beton'un sahibi Selim Bakırcı, bir süreden beri kendilerine iftira atıldığını, çevreyi asla kirletmediklerini ve bunu ıspatlamak içinde aldıkları belgelerle açıklamada bulunma gereği duyduklarını söyledi.
Bakırcı, bilir bilmez herkesin konuştuğunu ve kamuoyunu yanlış bilgilendirdiklerini belirterek, "Vaysal'daki taş ocağı hakkında bilir bilmez konuşmalar yapılıyor. Daha doğrusu gösteriş yapılıyor. Belgelerle açıklamalarda bulunmak istedik. Bizim bir yanlışımız yok. Çalışmalarımız sürüyor. Yolumuza devam edecek, istihdam sağlamayı sürdüreceğiz" dedi.
"ÇAMUR AT İZİ KALSIN"
Firmanın şantiye sorumlusu Davut Akıncı'da, Edirne ekonomisine katkı sağladıklarını, yüzlerce kişiye istihdam sağladıklarını, yalan yanlış konuşmalarla karalanmak istediklerini söyledi. Akıncı, çevreyi kirletmediklerine dair raporları gösterirken, şöyle dedi:
"Taş ocağından önce raporlar hazırlandı. Buna göre buradaki çalışmalarımız hassasiyetle devam ediyor. Kamuoyuna yalnış bilgiler veriliyor. Bizimle ilgili mahkeme tarafından durdurma kararı alındığı iddiaları var. Bu tamamen gerçek dışı. Şu an süreç devam ediyor. Ortada bir karar yok ve biz çalışmamızı sürdürüyoruz. Biz hakkımızda yalan yanlış konuşanlarla ilgili adli süreci başlattık. Dolayasıyla istihdama yönelik çalışmalarımız var. İzinsiz olarak iş yaptığımız tamamen yalandır. Uzmanlar tarafından raparlor hazırlanıyor. Biz buna göre çalışma yapıyoruz. Ağaç kesimi bile yapılmadı. Saha için kesimler olmuştur, bunlarında paraları Orman Müdürlüğü'ne yatırılmıştır. Ağaçların parası ödendi. Orman Müdürlüğü bunların yerine uygun alanlara ağaç dikilecektir".
COŞKUN "BELGELERİMİZ HUKUKA UYGUNDUR"
Şirket avukatlarından Fatih Coşkun'da, işletmenin kapatılmasına dar bir mahkeme kararı olmadığını, kapatılmış bir fabrika binası şeklinde çalışmalar yapıldığını ve çevreye bir zarar verilmediğini belirterek şunları söyledi:
"Küçük bir grup tarafından bölgeye katkı sunan, istahdam sağlayan bu ocak için dava açıldı. Mahkeme sürüyor. Alınmış bir karar yok. 27 kurumdan belgeler alındı ve bunlar elimizde. Hepsinde uygunluk belgesi var.İmisyon ölçümü yapılıyor. İşte raporda elimizde. Fabrika şeklinde kapatılmış bir tesisten söz ediyoruz. 4 kilometre yolu asfaltladık ve günde 8 kez arazözle buraları sulanıyor. Aldığımız tedbirlerle zaten çevre düzenlemesini yaptık. Biz istihdama katkı sağlıyoruz"
Bülent Sarıçiçek