BULGARİSTAN HEYETİNDEN İŞ BİRLİĞİ TURU

Bulgaristan'dan gelen heyet Vali Yunus Sezer, Belediye Başkanı Av.Filiz Gencan Akın ve ETSO Başkanı Sezai Irmak' makamında ziyaret ederek ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi için görüşmelerde bulundu.

BULGARİSTAN HEYETİNDEN İŞ BİRLİĞİ TURU

Bulgaristan'dan gelen heyet Vali Yunus Sezer, Belediye Başkanı Av.Filiz Gencan Akın ve ETSO Başkanı Sezai Irmak' makamında ziyaret ederek ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi için görüşmelerde bulundu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Temmuz 2024 Perşembe 00:00
BULGARİSTAN HEYETİNDEN İŞ BİRLİĞİ TURU

Heyet ilk olarak Belediyeyi ziyaret etti. Belediye Başkanı Gencan Akın, Burgaz Bölge Valisi Prof. Dr. Maria Neykova, Burgaz Belediye Başkanı Dimıtır Nikolov, T.C. Burgaz Başkonsolosu Tolga Orkun ve soydaş belediyelerden olan Ruen Belediye Başkanı Ahmed Mehmed, Sungurlare Belediye Başkanı Dimitır Gavazov ile beraberindeki heyeti Edirne'de ağırladıklarını söyledi.

 Başkan Gencan Akın, heyette bulunanlarla sııcak bir ortamda görüşme yaparak fikir alış verişinde bulunduklarını belirterek şöyle devam etti:

"Burgaz’da yaşayan tüm soydaşlarımızı; asırlardır sporun, dostluğun ve kardeşliğin sembolü olan 663. Kırkpınar Yağlı Güreşlerimize davet ediyor, kendilerine sevgi ve selamlarımı iletiyorum.Heyetemize ve bizlere eşlik eden Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük’e nazik ziyaretleri için teşekkürlerimi sunarım".

SEZER VE IRMAK'LA DA GÖRÜŞTÜLER

Bu arada, Bulgaristan'dan gelen heyet, Vali Yunus Sezer ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak ile de bir araya geldi.

Bulgaristan Burgaz Valisi Prof.Dr. Maria Neykova ve beraberinde bulunanlar Vali Sezer'le sınır ötesi işbirliği konusunda görüşmelerde bulundu. Sezer, 2 ülke arasındaki dostuğun giderek arttırılması ve ekonomik anlamda işbirliği yapılmasıyla ilgili önemli çalışmalara imza atıldığını kaydetti.

Heyette bulunan Bulgaristan Cumhuriyeti Burgaz Valisi Prof. Dr. Maria Neykova, Burgaz Belediye Başkanı Dimitır Nikolov, Türkiye Cumhuriyeti Burgaz Baskonsolosu Tolga Orkun ve beraberindeki heyet, ETSO  Başkanı Sezai Irmak’ı ve Meclis Başkanı M. Emre Alp’i ziyaret ettiler.

Ziyaretl kapsamında iki ülke arasındaki ekonomi ve ticaretteki yakın iş birliğinin daha da ileriye götürülmesi için birlikte yol alınabilecek olası projeler görüşüldü.

ETSO Başkanı Irmak "nazik ziyaretlerinden dolayı Bulgaristan Cumhuriyeti Burgaz Valisi Prof. Dr. Maria Neykova, Burgaz Belediye Başkanı Dimitır Nikolov, Türkiye Cumhuriyeti Burgaz Baskonsolosu Tolga Orkun’a ve beraberindeki heyete teşekkür ederiz" dedi.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.