BOSNAKÖY'DE GELENEKSEL SALÇA YAPIMI

Ömer Bilgin ve ailesi, Bosnaköy'de geleneksel yöntemlerle salça yapıyor. Zahmetli bir süreç olsa da aile bu lezzet için emek vermekten mutlu olduğunu söylüyor.

BOSNAKÖY'DE GELENEKSEL SALÇA YAPIMI

Ömer Bilgin ve ailesi, Bosnaköy'de geleneksel yöntemlerle salça yapıyor. Zahmetli bir süreç olsa da aile bu lezzet için emek vermekten mutlu olduğunu söylüyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
31 Ağustos 2024 Cumartesi 00:00
BOSNAKÖY'DE GELENEKSEL SALÇA YAPIMI

Bosnaköy'de geleneksel yöntemlerle yapılan salça, Ömer Bilgin ve ailesinin emeğiyle sofralara geliyor. Salça yapımının zahmetli bir iş olduğunu belirten Bilgin, bu uğraşının zor olduğunun altını çiziyor. Bilgin, "Bu salçayı çok zahmet çekerek yaptık. Domatesin kilosunu 10 liradan 60 kilo domates, 45 kilo da kırmızı kapya biber aldık. Biberin kilosuna 25 TL verdik. Bu lezzet için çok uğraşıyoruz, hiçbir yeni nesil bu işe kalkışmaz ama lezzeti on numara."

Salça yapımında büyük emek harcayan Bilgin, çıkan salça miktarını da paylaştı: "Toplamda 60 kilo domates ve 45 kilo kırmızı biberden yaklaşık 33 kilogram salça elde ettik." Zahmetli bir iş olmasına rağmen ailecek bu uğraştan mutluluk duyduklarını belirten Bilgin, "Lezzet için hep varız. Var oldukça da hep yapacağız. Ancak çok zahmetli, astarı yüzünü geçiyor. Ailemizle birlikte bu uğraşı vermekten çok mutluyuz. Bu lezzet için katlanıyoruz" dedi.

Mert Hamarat

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.