BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Edirne Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın’ın başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı Edirne Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda 14 madde görüşülerek karara bağlandı.

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Edirne Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın’ın başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı Edirne Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda 14 madde görüşülerek karara bağlandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Eylül 2024 Çarşamba 00:00
BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

ŞEHİT AİLELERİ İÇİN DESTEK

Toplantının öne çıkan maddelerinden biri, mülkiyeti Edirne Belediyesi’ne ait olan Şükrüpaşa Mahallesi Bahriye Üçok Caddesi’nde bulunan yerin Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin kullanımına verilmek üzere protokol imzalanması yetkisinin Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın’a verilmesi oldu. Bu madde oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Akın, “Vatan uğruna canlarını kaybeden şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Şehitlerimizin kıymetli aileleri de bizim için çok önemli. Edirne Belediyesi olarak, tüm meclis üyelerimizle birlikte her zaman şehit ailelerimizin yanındayız. Onların her türlü probleminde yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

GENÇ SPORCULARA DESTEK

Toplantıda, 7. Açık Balkan Wushu Şampiyonası’nda milli takım sporcusu olarak yarışan Cem Akman ve Elif Dağ’ın başarıları da gündeme geldi. Kategorilerinde ikinci olan sporcuların, birer adet Cumhuriyet altını ödüllendirilmesi kararı oy birliği ile kabul edildi. Edirne’de genç sporcuların çok başarılı işlere imza attığını belirten Başkan Akın, genç sporculara gurur duyduklarını söyledi.

TÜRKAN SAYLAN’IN İSMİ CADDEYE VERİLDİ

Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonu’nun aldığı kararlar arasında, Cumhuriyet kadını Prof. Dr. Türkan Saylan’ın isminin Edirne’de bir caddeye verilmesi teklifi oy çokluğuyla kabul edildi. Başkan Akın, Türkan Saylan’ın Cumhuriyet’e ve genç kızlara olan hizmetlerinden dolayı duyduğu gururu dile getirerek, “Türkan Saylan, bir Cumhuriyet kadını. Cumhuriyetin genç kızları, öğrencileri ile ilgili vermiş olduğu mücadelede sağlığını kaybetti, çeşitli zulümlere maruz kaldı. Ama mücadelesine hiç vazgeçmeden yoluna devam etti. Ben de Türkan Saylan’ın bir kızıyım. Türkan Saylan’ın kızı olmaktan da Cumhuriyet’in kızı olmaktan da gurur duyuyorum” dedi.

Bu arada, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Özçelik’in isminin bir caddeye ve sokağa verilmesi teklifi ise oy birliğiyle kabul edildi.

TARIMSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUYOR

Edirne Belediyesi bünyesinde Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün kurulması kararı da oy birliğiyle alındı. Başkan Akın, ekonomik krizin çiftçilere olan etkilerinden bahsederek, Edirne Belediyesi olarak çiftçilere destek olma yönünde çeşitli projeler hayata geçireceklerini belirtti. Başkan Akın, burada yaptığı açıklamada “Ne yazık ki bu ekonomik krizin yükünü her sektör, her vatandaşımız ayrı ayrı yaşıyor. Çiftçilerimizin yaşadığı mağduriyet, yaptıkları eylemler çiftçilerimizin ne kadar zor durumda olduğunu ortaya koyuyor. Edirne gibi bir tarım şehrinde çiftçimizin yavaş yavaş topraktan uzaklaştığını, üretime son verdiğini görüyoruz. Çünkü bunu sürdürebilir, bulmuyorlar. Bu durum beni derinden üzüyor. Çünkü bende bir çiftçi kızıyım. Bizim Trakya’mızın kalkınmasında, şehrimizin kalkınmasında tarım çok önemli bir yere sahip. Çiftçimizin topraklarını kaybetmesi, var olan topraklarında üretim yapamaması çok acı. Edirne Belediyesi olarak çiftçimizin yanında olmak istiyoruz. Onların bu topraklarda üretim yapmasına, devam etmesine sebep olalım” şeklinde konuştu.

Milli Mücadele’nin mihenk taşı olan Sivas Kongresi’nin 105. yıl dönümünü gururla kutladıklarını belirten Başkan Akın, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kahraman silah arkadaşlarını minnetle andıklarını söyledi.

MİNİK YAKUP İÇİN YARDIM KAMPANYASI

Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, toplantıda ayrıca, DMD hastalığıyla mücadele eden Edirneli minik Yakup Çalık için Valilik onayıyla bir yardım kampanyası başlatıldığı söyledi. Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, tüm Edirne halkını Yakup Çalık’ın tedavisine destek olmaya çağırdı.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.