BAYILTAN SICAK

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve Edirne'de hava sıcaklığının 40 derece civarında olması yaşamı olumsuz etkiliyor.

BAYILTAN SICAK

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve Edirne'de hava sıcaklığının 40 derece civarında olması yaşamı olumsuz etkiliyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Temmuz 2024 Salı 00:00
BAYILTAN SICAK

Sıcakların artış göstererek devam etmesi karşısında vatandaşlar kendilerine korunacak yer ararken, daha çok ağaçlık olan park ve bahçeleri tercih ederek serinlemeye çalışıyor. Sıcaklarla birlikte, kent merkezinde sokağa çıkan kişi sayısanda da gözle görülür bir azalma yaşanıyor.

Sıcakta sokağa çıkmak zorunda kalan kişilerin gölge yerlerde yürümeleri ve yanlarında şapka bulundurmalarını  öneren uzmanlar, özellikle yüksek tansiyon, diyabet ve kalp rahatsızlığı olanların akşam serin saatleri tercih etmelerini ve bol bol sıvı tüketmelerini öneriyor.

SICAKTAN BAYGINLIK GEÇİRDİ

Alış veriş yapmak için Edirne'ye gelen bir Bulgar turist, Saraçlar Caddesi'nde dolaşırken 40 derece sıcağa dayanamayarak rahatsızlandı.

Çevrede bulunan esnafların haber vermesi sonucu olay yerine gelen ambulansta ilk mühadalesi yapılan Bulgar turist, daha sonra gölge bir yerde dinlendi. Aşırı sıcaktan etkilendiği belirtilen Bulgar turistte kalp rahatsızlığı olduğu öğrenildi.

CADDELER BOŞALDI

Sıcak havanın etkisiyle daha önceleri yoğunluğun yaşandığı Saraçlar Caddesi'nde eski kalabalığın olmadığı dikkatlerden kaçmadı.

Sıcaktan etkilenmemek için gölge yerleri tercih eden vatandaşlar, bol bol sıvı tüketerek sıcağın etkisinden korunmaya çalışıyor. Bu arada, kuşlarda sıcakla birlikte kent merkezinde bulunan süs havuzlarının etrafında toplanarak su içip serinlemeye çalışıyor.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.