BALKANLI, "TOPLUM YARA ALIYOR"

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, Sokak Hayvanları Kanun Teklifini sert bir dille eleştirirken, "AKP'nin sosyal politikaları yetersiz. Toplum büyük bir yara alıyor" dedi.

BALKANLI, "TOPLUM YARA ALIYOR"

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, Sokak Hayvanları Kanun Teklifini sert bir dille eleştirirken, "AKP'nin sosyal politikaları yetersiz. Toplum büyük bir yara alıyor" dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
29 Temmuz 2024 Pazartesi 00:00
BALKANLI, "TOPLUM YARA ALIYOR"

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı ,TBMM Genel Kurulunda, sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren ‘’Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’’ kısaca Sokak Hayvanlarının telef edilmesinin doğru bir yöntem olmadığını söyledi. Balkanlı, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

"Ülkemiz maalesef, her yıl çeşitli sosyal ve ekonomik sorunlarla karşı karşıya kalmakta ve bu sorunlar toplumumuzun vicdanını derinden yaralamaktadır. İstatistikler, ülkemizde çözülmesi gereken ciddi sorunların varlığını gözler önüne sermektedir. Her yıl ortalama 182 köpek saldırısı yaşanırken, sokak hayvanlarına yönelik acımasız politikalar talep edilmektedir. Ancak, bu sorunun ötesine baktığımızda, 315 kadın cinayeti, 876 genel cinayet, 23 bin çocuk istismarı vakası, 29 bin cinsel istismar vakası ve 236 bin ölümlü ve sakatlıklı trafik kazası gibi vahim olayların da yaşandığını görmekteyiz. Bu rakamlar, toplum olarak daha büyük ve acil sosyal sorunlarla yüzleşmemiz gerektiğini göstermektedir.

CHP olarak, sokak hayvanları konusunda insani ve vicdani bir yaklaşımı benimsemekteyiz. Sokak hayvanları da toplumumuzun bir parçasıdır ve onların yaşam hakkını savunmak bizlerin görevidir.CHP li belediyelerimiz,sokak hayvanlarının rehabilitasyonu, kısırlaştırılması ve sahiplendirilmesi konularında kapsamlı politikalar geliştirmektedir. Hayvanseverler ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği içinde, sokak hayvanlarının güvenliği ve sağlığı için projeler yürütmektedir. Bu konuda toplumsal farkındalığı artırmak ve daha duyarlı bir yaklaşım benimsemek adına çalışmalarımızı sürdürülmektedir.

Ancak,AKP iktidarının sadece sokak hayvanları değil, aynı zamanda toplumumuzda yaşanan diğer daha büyük vahim olaylarla  da  yüzleşmek ve acil çözüm üretmesi  gereken sorunlar vardır.. Çocuk istismarı, cinsel istismar ve trafik kazaları gibi ciddi sosyal sorunlar, hükümetin sosyal politikalarının yetersiz olduğunu ve bu konularda daha etkin ve kapsamlı adımlar atılması gerektiğini göstermektedir. Bu sorunlar, toplumumuzun huzurunu ve güvenliğini tehdit etmekte ve acil müdahale gerektirmektedir.

AKP iktidarında sosyal politikalarda yaşanan yetersizlikler ve ihmaller, ne yazık ki toplumumuzda büyük yaralar açmaktadır. Kadın cinayetleri, çocuk istismarları ve diğer sosyal sorunlar konusunda hükümetin daha etkili politikalar geliştirmesi gerektiğini defalarca dile getirdik. Ancak, bu konularda yeterli adımların atılmadığını üzülerek gözlemlemekteyiz. AKP hükümetinin yetersiz politikaları, toplumun çeşitli kesimlerinde büyük mağduriyetlere yol açmaktadır.

22 yıllık AKP iktidarı, ülkemizi her alanda 100 yıl geriye götürmüş ve  halkımız için kendisi bir sorun haline gelmiştir.Halkımız AKP iktidarını  yapılacak olan ilk seçinde tarihin sayfalarına  bir daha anılmamak üzere gömecektir.Ülkemizin tüm kazanımlarını değerlerini yok ettiler.Ormanları ,çevreyi yok ettiler,şimdi sıra çaresiz sokak hayvanlarını öldürmeye geldi.Ancak CHP li belediyelerimiz  tüm sokak hayvanlarınıb yaşam hakkını koruyarak ve  yaşatarak sorunu çözecek.CHP olarak, toplumun her kesiminin hakkını savunmaya devam edeceğiz. Sokak hayvanlarından çocuklara, kadınlardan genel topluma kadar herkesin güven içinde yaşayabileceği bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. İktidar partisinin yetersiz politikalarını eleştirirken, kendi çözüm önerilerimizi ve projelerimizi de halkımızla paylaşmaya devam edeceğiz. Çocuk istismarı, cinsel istismar, kadın cinayetleri ve trafik kazaları gibi sosyal sorunlara yönelik kapsamlı ve etkin politikalar geliştirerek, toplumumuzun huzur ve güvenliğini sağlama hedefindeyiz. Halkımız hiç endişe etmesin. Birlikte başaracağız"

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.