BALKAN GENÇLERİ YAZ KAMPINDA BULUŞTU

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde Balkan Şehirleri İş Birliği platformu tarafından düzenlenen Balkan Ülkeleri Yaz Kampı programı düzenlendi.

BALKAN GENÇLERİ YAZ KAMPINDA BULUŞTU

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde Balkan Şehirleri İş Birliği platformu tarafından düzenlenen Balkan Ülkeleri Yaz Kampı programı düzenlendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Temmuz 2024 Salı 00:00
BALKAN GENÇLERİ YAZ KAMPINDA BULUŞTU

Programa Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, Edirne Valisi Yunus Sezer, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer ve 12 Balkan ülkesinden 335 öğrenci ve 31 öğretmen katıldı.

 Saygı duruşu, İstiklal Marşı okunması ile başlayan program tanıtım filmlerinin izlenmesi ile devam etti.

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer böyle değerli bir etkinliğin açılışını gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek “Balkanlar tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ön plana çıkan bir bölgedir. Edirne ise bu zenginliği en yakından yaşayabileceğiniz şehirlerden biridir. Tarih boyunca farklı kültürlere ev sahipliği yapmış Edirne, birçok medeniyetin izlerini barındıran öğrenmek ve keşfetmek için müstesna bir potansiyele sahiptir” dedi.

Zafer, öğrencilerin bu program boyunca sadece kültürel ve tarihi zenginliği görüp tanımakla kalmayacaklarına aynı zamanda yeni dostluklar kurmalarını, farklı bakış açıları kazanmalarını sağlayacak bir birliktelik olacağına değindi.

Gençlere seslenen Zafer, bu kampın gençler için bir dönüm noktasını olmasını dilediğini söyleyerek kampta edinecekleri deneyimlerin yaşam boyu çok değerli olacağını ifade etti. Öğrencilerin, kendi katkılarıyla bu kampın başarısını şekillendireceğini söyledi. Verimli bir kamp dönemi geçirmelerini temenni etti.

Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal öğrencilere iyi vakit geçirmelerini ve güzel ilişkiler kurmalarını temenni ettiğini söyledi.

Edirne Valisi Yunus Sezer, Balkan Şehirleri İş Birliği Platformunun Balkanlardaki dostluğu, kardeşliği, şehirler arası işbirliği arttırmak için valilik bünyesinde oluşturulmasının yanı sıra bakanlıkların, büyükelçilerin, başkonsoloslarının büyük desteği olduğunu ifade etti.

Sezer, “Balkanlar insanların birbirine çok yakın olduğu bir coğrafya burada bizim kalıcı ilişkiler ve kalıcı dostluklar kurmamız çok değerli ve önemlidir. Burada kuracağınız dostlukları kaybetmeyin. Edirne’yi her zaman bir dost şehir olarak görün" diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu yaz kampı programının çok kıymetli bir çalışma olduğunu ifade ederek ülkeler arası etkileşimin gelişmesinde önemli bir rol oynadığından bahsetti.

Gözde Kabasakal

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.