AYÇİÇEĞİ İÇİN KURAKLIĞA DAYANIKLI ÇEŞİTLİLİK ARAŞTIRMASI

Edirne’nin önemli tarım ürünlerinden olan ayçiçeği için kuraklıktan etkilenmeyi en aza indirmek ve su kaynaklarından en iyi şekilde faydalanmak amacıyla yeni bir araştırma çalışması başlatıldı.

AYÇİÇEĞİ İÇİN KURAKLIĞA DAYANIKLI ÇEŞİTLİLİK ARAŞTIRMASI

Edirne’nin önemli tarım ürünlerinden olan ayçiçeği için kuraklıktan etkilenmeyi en aza indirmek ve su kaynaklarından en iyi şekilde faydalanmak amacıyla yeni bir araştırma çalışması başlatıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Aralık 2024 Perşembe 00:00
AYÇİÇEĞİ İÇİN KURAKLIĞA DAYANIKLI ÇEŞİTLİLİK ARAŞTIRMASI

Tarım İl Müdürlüğü ile Namık Kemal Üniversitesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fadul Önemli'nin teknik destekleriyle yürütülen çalışma, Sarayakpınar Köyü çiftçilerinden Birol Deviren’in tarlasında gerçekleştiriliyor. Çalışma kapsamında, üç farklı ekim metodu ve üç farklı zaman dilimi uygulanacak:

Ekimler, Şubat, Mart ve Nisan aylarında yapılacak ve elde edilen sonuçlar üreticilerle paylaşılacak. Bu yöntemle kuraklığa dayanıklı çeşitlerin geliştirilmesi hedefleniyor.

Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, “Araştırmadan elde edilecek sonuçlar, çiftçilerimize rehberlik edecek ve üretimde kuraklıktan kaynaklanan kayıpları azaltmada önemli bir adım olacaktır” açıklamasında bulundu.

Edirne tarımında verimliliği artırmayı hedefleyen bu çalışma, ayçiçeği üreticileri için umut vaat ediyor.

Gözde Kabasakal

Son Güncelleme: 05.12.2024 13:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.