ANNELERİN GÜNÜ KUTLANDI

Anneler Günü kutlamaları kapsamında Edirne Kadın Dayanışması Derneği adına Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın’ın katılımıyla, Atatürk Anıtı’na çelenk sunma, akabinde Zübeyde Hanım Büstü önünde anma töreni düzenlendi.

ANNELERİN GÜNÜ KUTLANDI

Anneler Günü kutlamaları kapsamında Edirne Kadın Dayanışması Derneği adına Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın’ın katılımıyla, Atatürk Anıtı’na çelenk sunma, akabinde Zübeyde Hanım Büstü önünde anma töreni düzenlendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Mayıs 2024 Pazar 00:00
ANNELERİN GÜNÜ KUTLANDI

Edirne’de 12 Mayıs Anneler Günü sebebiyle çeşitli etkinlikler gerçekleşti. Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın'ın da katılımıyla düzenlenen etkinliklerde, Edirne Kadın Dayanışması Derneği adına Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başlandı.

Anıta çelenk sunma ile başlayan tören, Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam etti. Edirne Kadın Dayanışması Derneği adına basın açıklamasını okuyan Didem Boral Altıerler, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım başta olmak üzere tüm annelerin Anneler Gününü kutladı.

Zübeyde Hanım Büstü önünde anma töreni gerçekleşti.

ANNE NE KADAR GÜÇLÜYSE; BİR ÜLKE DE O KADAR SAĞLAMDIR”

Annelerin, Dünya var olduğundan bu yana yeryüzündeki en kutsal görevi yerine getirdiğini söyleyen Altıerler; “Dünya var olduğundan bu yana yeryüzündeki en kutsal görevi yerine getiren annelerimiz, sonsuz sevginin, şefkatin, özverinin, sabrın ve mücadelenin temsilcileridir. Anne ne kadar güçlüyse bir ülke de o kadar sağlamdır. Başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım olmak üzere şehit annelerimiz, depremde evlatlarını yitirmiş annelerimizi, hayatlarını kaybeden bütün annelerimizin Anneler Gününü kutluyoruz” diye konuştu.

Anneler Günü programı Zübeyde Hanım Büstü önünde anma töreni ile devam etti. Zübeyde Hanım Büstü’ne Akın ve Gegelioğlu tarafından Edirne Kadın Dayanışması Derneği adına çiçek bırakıldı.

Törene, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, Edirne Kadın Dayanışması Derneği üyeleri ve partililer katıldı.

Akın, "Şimdi gurur duyuyoruz. Her zaman bakımlı ve güzel bir şekilde Zübeyde annemize saygımızı, sevgimizi bu şekilde sunacağız” ifade etti.

Zübeyde Hanım Büstünün yenilenmiş hali ile gurur duyduklarını ifade eden Akın; “Zübeyde Hanım Büstü hep aklımda olan bir yerdi. En son 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde gelmiştik. O zaman seçimden sonra ilk öncelikle Zübeyde Annemizin büstünü düzenleyeceğiz demiştim. Sağ olsun çalışma arkadaşlarımız da çok özverili bir şekilde bir çalışma yaptılar. Şimdi gurur duyuyoruz. Her zaman bakımlı ve güzel bir şekilde Zübeyde annemize saygımızı, sevgimizi bu şekilde sunacağız” dedi.

Anneler Günü kapsamında programda huzur evindeki anneleri ziyaret ve Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’ndeki Anneler Günü etkinlikleriyle birlikte gerçekleşti.

Mert Hamarat

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.