ALTIN YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Altın, her dönemde yatırımcısına para kazandıran bir araç iken Orta Doğu’da yaşanan gerginlik ve olası savaş senaryosu altına daha da değer katacak.

ALTIN YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Altın, her dönemde yatırımcısına para kazandıran bir araç iken Orta Doğu’da yaşanan gerginlik ve olası savaş senaryosu altına daha da değer katacak.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Ağustos 2024 Cumartesi 00:00
ALTIN YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR



Orta Doğu’da yaşanılan gerginliğin ekonomi piyasalarını hareketlendirdiğini belirten Edirne’nin kuyumcu esnaflarından Rahmi Cömert, “Orta Doğu’da yaşanan olaylar ve FED’in açıklamalarından dolayı yükseliş sürüyor. Şu an olması gereken yerde fiyatlar.”dedi.
Ekonomik sıkıntılar yaşanırken vatandaşlar, ellerinde olan az miktar parayı da değerlendirmek istiyor. Yatırım yapmak isteyen vatandaşların her zaman ilk tercihi altın olurken, altın da hiçbir zaman yatırımcısını üzmüyor. Son zamanlarda yaşanan sakinlik döneminin yukarı yönlü hareket ile değişeceğini söyleyen Cömert, Orta Doğu’da yaşanan gerginliğin altına daha da değer katacağını söyledi. Altının her zaman çıktığı fiyatlara geri dönme eğiliminde olduğunu belirten Cömert, “Altın yükselişine devam edecek. Yukarı yönlü hareketi devam ederken artık geri geleceğini düşünmüyoruz. Altın hangi fiyatı görüyorsa o fiyata kısa sürede geri dönüyor.” diye konuştu.
ABD Merkez Bankası’nın(FED)açıklamaları ile birlikte altının yükseliş trendine girdiğini belirten Cömert, “Orta Doğu’da yaşanan olaylar ve FED’in açıklamalarından dolayı yükseliş sürüyor. Şu an olması gereken yerde fiyatlar. Tahmin ediyoruz ki önümüzde ki günlerde faizlerde düşüş yaşanacak. Faizlerde yaşanacak düşüş ile birlikte dolar yukarı yönlü hareket edecek ve bu durum altının da yükselmesine neden olacak. Yıl sonu itibariyle 3 bin, 3 bin 300 liraları göreceğiz.” dedi.
Bülent Sarıçiçek
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.