Edirne AK Parti Milletvekili ve TBMM KEFEK Başkanı Fatma Aksal şunları kaydetti: “Kadının güçlendirilmesi alanında kilit faktör ekonomidir. Kadının ekonomik olarak güçlendirilmesi gerekliliğidir.
- Kadınlarımız ekonomideki güçleri nispetinde eğitimde de var olacaktır.
- Kadınlarımızın üretim sürecinde yerlerini almalarını sağlayabilirsek, siyasetteki katılımları kendiliğinden gelecektir.
- Kadınlarımız eğer iş dünyasında ben varım diyebilirlerse bürokrasiye katılımları arkadan gelecektir.
Diğer bir ifade ile kadınların siyasette ve iş dünyasında karar alma mekanizmalarına katılımının arttırılması onların ekonomik sürece katılımlarının arttırılması ile sağlanabilir.
Bu gereği Kadın-Erkek fırsat eşitliği perspektifi çerçevesinde yerine getirebilirsek toplumsal refah artacak ülkesel kalkınma hızlanacaktır. Nitekim Cumhurbaşkanımızın bir konuşmasında haklı olarak ifade ettiği üzere “Ekonomik büyüme ve refahtan herkesin pay alması ancak kadınların ekonomide hak ettiği yeri alması ile mümkündür.
KEFEK olarak kadınların ekonomik alanda söz sahibi olabilmeleri gerek kamuda gerekse iş dünyasında katılımlarını artırabilmeleri amacıyla iki alt komisyon kurmuş durumdayız.
Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Bünyesinde iki alt komisyon kurulmuş ve çalışmalarına başlamışlardır.
Kurulan alt komisyonlarımızdan biri Kadın istihdamının arttırılması, kadın girişimciliğinin, kooperatifçiliğinin güçlendirilmesi ve desteklenmesi kapsamında mevcut sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin belirlenmesi Alt Komisyonudur. Alt Komisyonumuz kadınların üretim sürecine daha fazla katılabilmeleri için neler yapılabileceği hususunda konunun tüm taraflarını dinleyecek sorunları ve çözüm önerilerini tespit edecek ve nihayetinde çalışmalarının sonucunu bir raporla bizlere sunacak.
Kefek bünyesinde kurulan diğer alt komisyonumuz ise Kadınların iş ve aile yaşamlarının uyumlaştırılmasında karşılaşılan sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin belirlenmesi konulu alt komisyondur. Bildiğiniz üzere kadınların istihdam edilmelerini veya bir şekilde girişimci olmalarını sağlamak son derece önemli bir gereklilik olsa da yeterli değildir. Kadın istihdamının ve girişimciliğinin kalıcı ve sürdürülebilir kılınması gerekmektedir. İşte bu noktada kadınların iş ve aile yaşamlarının uyumlaştırılması hususu önem kazanmaktadır.”
Haber Merkezi