AK PARTİ'DEN İSRAİL'İ PROTESTO

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından, Filistin ve diğer ülkelerde İsrail tarafından yapılan saldırılar protesto edildi. AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen kınama toplantısında, Murat Nalçakan, İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırıların 1.yıldönümünde bir araya geldiklerini söyledi.

AK PARTİ'DEN İSRAİL'İ PROTESTO

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından, Filistin ve diğer ülkelerde İsrail tarafından yapılan saldırılar protesto edildi. AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen kınama toplantısında, Murat Nalçakan, İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırıların 1.yıldönümünde bir araya geldiklerini söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Ekim 2024 Pazartesi 00:00
AK PARTİ'DEN İSRAİL'İ PROTESTO

81 ilde eş zamanlı toplantılar düzenlenen İsrail'in protesto edildiğini belirten AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Birim Başkanı Murat Nalçakan, İsrail'in bölgede yaptığı kıyımların yıl dnümü olması nedeniyle bir araya geldiklerini söyledi. Nalçakan, Filistin davasını savunmaya devam edeceklerini ifade ederken, şöyle konuştu:

"İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı saldırılar ile Filistinli savunmasız sivilleri hedef almış, uluslararası hukuku hiçe sayarak büyük bir insanlık suçuna imza atmıştır. İşlediği soykırım suçunun üzerini örtmek için de 7 Ekim'i bahane etmektedir. Bu noktada çok önemli bir gerçeğin altını çizmek istiyoruz: 7 Ekim'i, meselenin sanki sıfır noktasıymış gibi ele alan bir yaklaşımı kesinlikle kabul etmiyoruz. 7 Ekim esasında İsrail katliam ve soykırım makinasının hız ve şiddetinin daha da artmasıdır. Bir yılın içinde 17 binden fazla çocuk, 11 binden fazla kadın olmak üzere 42 binden fazla masum Filistinli sivil İsrail'in acımasız ve insanlık dışı saldırılarında şehit düştü".

77 YILLIK ZULÜM

Soykırım saldırılarının bundan 77 yıl önce başladığını,milyonlarca kişinin katlediğini ve yerlerinden edildiklerini kaydeden Nalçakan,  "Bugün hala uluslararası toplum gereken adımları atmaktan, uluslararası hukuku işletmekten son derece uzaktır. İsrail, bölgenin ortasına Batılı güçlerce bırakılmış bir bomba misali on yıllardır bölgede istikrarsızlık ve kaos kaynağı olmayı sürdürmektedir. İsrail, kurulduğu günden bu yana, Batı'nın çifte standardını, iki yüzlülüğünü ve ikircikli tavrını gösteren bir örnek olmuştu. 7 Ekim'den bu yana da acizlik, zayıflık ve sefaletini de göstermiş oldu. Bugün bu katliama ses çıkarmayan hiçbir devletin kendini ciddi bir devlet olarak görme hakkı yoktur. Yine bugün bu soykırıma itiraz edemeyen hiçbir ülkenin insanlığa söyleyecek tek bir sözü kalmamıştır. İsrail 1930'ların Nazi Almanya’sından farksızdır. Tıpkı Nazi Almanya’sı gibi soykırımcı, saplantılı ve ırkçı bir ideolojiye sahiptir. Yine tıpkı Nazi Almanya’sı gibi saldırgan, şımarık, küstah davranışlar sergilemektedir. İsrail bugün Ortadoğu'da etrafına bulaşan ve tüm bölgenin düzen ve istikrarını tehdit eden bir yapıdır. Nazi Almanya’sının durdurulmamasının dünyanın başına açtığı dertleri tarihten biliyoruz. Bugün de İsrail durdurulmadığı takdirde tüm bölgeyi ateşe atana kadar devam edecektir. Bu nedenle tüm gücümüzle haykırıyoruz. İsrail durdurulmalıdır. Netanyahu hesap vermelidir" şeklinde konuştu.

Gözde Kabasakal

Son Güncelleme: 07.10.2024 16:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.