9. ULUSLARARASI EDİRNE MARATONU KOŞULDU

700 sporcunun katılımıyla düzenlenen 9. Uluslararası Edirne Maratonu, tarihi Selimiye Camii meydanında start aldı. Sporcular, 10 ve 21 kilometrelik parkurlarda kıyasıya mücadele etti.

9. ULUSLARARASI EDİRNE MARATONU KOŞULDU

700 sporcunun katılımıyla düzenlenen 9. Uluslararası Edirne Maratonu, tarihi Selimiye Camii meydanında start aldı. Sporcular, 10 ve 21 kilometrelik parkurlarda kıyasıya mücadele etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Eylül 2024 Pazar 00:00
9. ULUSLARARASI EDİRNE MARATONU KOŞULDU

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Uluslararası Edirne Maratonu, Edirne’de büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BÜDDER) tarafından organize edilen etkinliğe, Selimiye Camii meydanında 700 sporcu katıldı. Sabahın erken saatlerinde toplanan sporcular, saat 06.00'da ısınma hareketleri yaparken, Edirne Belediye Bandosu’nun çaldığı neşeli şarkılar eşliğinde eğlendi. Saat 07.00'de, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından maratonun startı verildi.

ZORLU PARKURDA KIYASIYA MÜCADELE

Sporcular, 10 ve 21 kilometrelik parkurlarda mücadele etti. 10 kilometre koşan sporcular Karaağaç’ın Lozan Caddesi'nden, 21 kilometre koşanlar ise Pazarkule Sınır Kapısı'ndan geri dönerek Selimiye Camii meydanında bitiş çizgisine ulaştı. Maraton, saat 9.30'da sona erdi.

Kadınlar 21 kilometre kategorisinde milli sporcu Dilan Atak Kuluk, üçüncü kez birinci olarak büyük bir başarıya imza attı. Kuluk, Edirne’nin zorlu ancak güzel bir parkura sahip olduğunu belirterek, "Burası inişli çıkışlı, güzel bir parkur. Birçok sporcuya zor geliyor ama biz böyle parkurları seviyoruz. Güzel bir atmosfer vardı, burayı her yıl koşmak isterim" dedi.

Erkekler 21 kilometre kategorisinde ise milli sporcu Üzeyir Söylemez birinci oldu. Söylemez, zorlu parkurda mücadele etmenin keyifli olduğunu ifade ederek, "İlk kez katıldığımda sağlık sorunlarımdan dolayı tamamlayamamıştım. Ancak bu yıl güzel bir hava vardı. Parkur değişken ama eğlenceliydi. Tarihi eserleriyle Edirne, zaten bir başkent. Seneye de gelirim, çünkü burada halk çok cana yakın" dedi.

ÖDÜLLER PROTOKOL TARAFINDAN TAKDİM EDİLDİ

Maratonun ödül töreni, Selimiye Camii meydanında gerçekleştirildi. Ödüller, Edirne Vali Yardımcısı Ercan Gıgıl, Edirne Belediye Başkan Vekili Cenk Ergüden, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan ve diğer protokol üyeleri tarafından sporculara takdim edildi. Törene katılan BÜDDER Başkanı Önder Akdağ, maratonun Trakya bölgesinin tek uluslararası koşu organizasyonu olduğunu vurguladı ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Akdağ, 2025 yılı 11 Mayıs Anneler Günü'nde düzenlenecek olan Balkan Kadınlar Yarı Maratonu'nun müjdesini de verdi.

Edirne Belediyesi Başkan Yardımcısı Hakan İşcan ise yaptığı konuşmada, Edirne'nin tarihi ve kültürel bir şehir olarak uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti ve bu tür etkinliklerin artması yönündeki desteklerini sürdüreceklerini belirtti.

Mert Hamarat

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.