60 YAŞINDA HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Bulgaristan'dan göç eden Habil Kara, Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü'nden 60 yaşında mezun olmanın gururunu yaşıyor.

60 YAŞINDA HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Bulgaristan'dan göç eden Habil Kara, Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü'nden 60 yaşında mezun olmanın gururunu yaşıyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
29 Haziran 2024 Cumartesi 00:00
60 YAŞINDA HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Edirne'de yaşayan Bulgaristan Türkü güreş antrenörü Habil Kara, 60 yaşında Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü'nü başarıyla tamamladı. 1983 yılında Bulgaristan Deliorman Spor Lisesi'nden mezun olan Kara, 1989'da Bulgaristan'ın Türklere yönelik asimilasyon politikası nedeniyle Edirne'ye göç etti.

Kara, Edirne'de 35 yıldır güreşçi yetiştiriyor ve Kadın Güreş Milli Takımı ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nde antrenör olarak görev yapıyor. Sayısız güreşçi yetiştiren ve Türkiye'ye madalyalar kazandıran Kara, içindeki üniversite aşkını hiç kaybetmedi. Anadolu Üniversitesi Büro Yönetimi ve Sekreterlik Hizmetleri Bölümü'nü bitirdikten sonra, Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü'nde eğitimine devam etti ve 4 yıl sonunda başarıyla mezun oldu.

Habil Kara, mezuniyet sevinciyle, "bugün benim çok mutlu günüm, hayalimi gerçekleştirdim. Spor akademisi mezunu olmak hayalimdi ve bunu gerçekleştirdiğim için çok mutluyum," dedi. 35 yıldır güreşe hizmet eden Kara, 15 yılını Kadın Güreş Milli Takımı'nda geçirdi ve sadece Edirne'ye 30 madalya kazandırdı.

Kara, eğitime büyük önem verdiğini ve gençlere örnek olmayı amaçladığını vurguladı. Aynı fakültede yetiştirdiği sporcularıyla birlikte okumanın kendisi için özel bir deneyim olduğunu belirtti. Eşi Seyide Kara da Habil Kara'nın hayatı boyunca hem antrenörlükte hem de üniversite eğitiminde örnek bir kişilik olduğunu ifade etti. Oğulları ise İngilizce öğretmeni olarak ailece eğitimli ve mutlu olduklarını belirtti.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.