47 YIL SONRA GELEN DEĞİŞİM

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrası Lalapaşa’da tam 47 yıl sonra CHP adayı kazanarak Lalapaşa Belediyesi’ni yönetecek. Lalapaşa Belediyesi Başkanı Zafer Sezgin Geldi devir teslim töreni ile Lalapaşa’nın yeni başkanı olarak görevine başladı.

47 YIL SONRA GELEN DEĞİŞİM

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrası Lalapaşa’da tam 47 yıl sonra CHP adayı kazanarak Lalapaşa Belediyesi’ni yönetecek. Lalapaşa Belediyesi Başkanı Zafer Sezgin Geldi devir teslim töreni ile Lalapaşa’nın yeni başkanı olarak görevine başladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Nisan 2024 Perşembe 00:00
47 YIL SONRA GELEN DEĞİŞİM

Törende gerçekleştirdiği konuşmasında Geldi,  “5 yıl boyunca bu kapıdan içeri girdiğinizde, size hangi partiye oy verdiniz diye sormayacağım. Size bir ihtiyacınız var mı, yardımcı olabileceğim bir şey var mı diye soracağım. Bana inanın, bana güvenin, sizlerin güvenini boş  çıkarmayacağım. Sizlere söz veriyorum Lalapaşa’da her şey güzel olacak" dedi.

 CHP için büyük öneme sahip olan Lalapaşa 47 yıl sonra Zafer Sezgin Geldi ile CHP’ye geçti. 47 yıl sonra partisinin kazanmasına vesile olan Geldi’nin heyecanı düzenlenen törende gözlerden kaçmadı.

Başkan Zafer Sezgin Geldi, “İnanıyorum ki bu şirin ilçemizde her kesime, herkese doğruları yapmaya çalışacak, yanlışlardan sakınacak bir yönetim anlayışı hep birlikte kuracağız. Sen, ben ayrımı yapmaksızın bir yönetimimiz olacak. Bugüne kadar belediyemize hizmet etmiş önceki başkanlarımızdan hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor hayatta olanlara uzun ömürler diliyorum. Bugüne kadar belediyemizde hizmetleri ile Lalapaşa’mızı güzelleştiren herkese şükranlarımı sunuyorum.  Bana Lalapaşa’ya hizmet onurunu yaşatan beni bugün bu kürsüye çıkaran hemşerilerime komşularıma teşekkürü bir borç biliyorum.  Beni için önemli olan komşularımızın yaşadığı ilçede belediyemizin hizmetlerinde memnun olmasıdır. Değerli komşularım seçim bitti. Benim için kimin hangi partiye oy verdiği ya da hangi adayı desteklediğinin bir önemi kalmadı. Benim için artık önemli olan tek bir şey var; o da, bütün komşularımızın yaşadığı ilçede mutlu olması, huzurlu olması ve belediye hizmetlerinden memnun olmasıdır. 5 yıl boyunca bu kapıdan içeri girdiğinizde, size hangi partiye oy verdiniz diye sormayacağım. Size bir ihtiyacınız var mı yardımcı olabileceğim bir şey var mı diye soracağım. Bana inanın, bana güvenin, sizlerin güvenini boş  çıkarmayacağım. Sizlere söz veriyorum Lalapaşa’da her şey güzel olacak" diye konuştu.

YAZGAN " ÖZLEDİĞİNİZ HİZMETİ ALACAKSINIZ"

Törende yeni başkana desteklerini gösteren CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, “Başkanım, Lalapaşa’nın sosyal demokrat belediyecilik ile tanışması için ben yola çıkıyorum beraber miyiz dedi. Ben o gün de söyledim beraberiz, beraber de olmaya devam edeceğiz. Lalapaşalı hemşerilerim bize teveccühünüz için ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu teşekkürümüzü artık birebir yaşayacaksınız. 47 yıldır görmediğiniz, özlediğiniz hizmeti yaşayacağınıza bende başkanım ve partim adına sözünü veriyorum" diye konuştu.

ÜN " ÇOK İNANMIŞTIK”

Tüm Türkiye’de alınan seçim sonuçları ile birlikte bir umut ışı yandığına vurgu yapan CHP Edirne milletvekili Ediz Ün, kendilerine inanmış halka yakışır siyasetçi olmalarının hedefleri olduğunu söyledi.

Geldi’nin Lalapaşa’da zafer kazanacağına çok inandığına ve bu inancı için çok çalıştığına şahitlik ettiğini belirten CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman da, “Sezgin başkanıma çok teşekkür ediyorum. Bu kadar özverili çalışmasından dolayı kendisine çok teşekkürler. İşimizin en zor kısmı şimdi başlıyor. En çok çalışmamız gereken döneme giriyoruz. 4 yıldır evet saha da emek verdik çalıştık. Edirne’nin her yerinde çalıştık biz ama Lalapaşa çok ayrıydı bizim için. Uzun yıllardır CHP burada yoktu. Sezgin Başkanım buna çok inanmıştı. Bizler ona çok inanmıştık. Onunla birlikte aynı tempoda çalıştık. Türkiye’nin büyük bir kısmı kırmıza boyandı.  Bu ne demek biz çalışmaya devam edersek, halkçı belediye uygulamasını gösterebilirsek, iktidar çok yakın. Önümüzde ki dönemde ben belediyelerimiz ile birlikte iktidarı kazanacağımızı düşünüyorum. belediye sayılarımızı 2’ye katladık. Samimiyetle çalışarak iktidar gelecektir" diye konuştu. .

Törene CHP Edirne Milletvekilleri Ediz Ün ve Ahmet Baran Yazgan, CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, Eski Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, partililer ve Lalapaşa halkı katıldı.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.