30 AĞUSTOS RESEPSİYONU

30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu, Vali Yunus Sezer ve eşi Canan Sezer'in ev sahipliğinde gerçekleşti. Vali Sezer, "Bu topraklar bize geçmişimizin mirası ve geleceğimizin teminatıdır" dedi.

30 AĞUSTOS RESEPSİYONU

30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu, Vali Yunus Sezer ve eşi Canan Sezer'in ev sahipliğinde gerçekleşti. Vali Sezer, "Bu topraklar bize geçmişimizin mirası ve geleceğimizin teminatıdır" dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
31 Ağustos 2024 Cumartesi 00:00
30 AĞUSTOS RESEPSİYONU

30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu nedeniyle davetliler Vali Yunus Sezer ve eşi Canan Sezer tarafından karşılandı. Resepsiyona,Edirne Milletvekilleri Fatma Aksal, Ahmet Baran Yazgan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Muharrem Eminoğlu, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Baro Başkanı Gökhan Karakoç, protokol üyeleri, kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Yunus Sezer, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın önemine vurgu yaparak, "Bugün millet olarak gurur duyacağımız ve bu gururu sonsuza kadar taşıyacağımız önemli bir gün münasebetiyle burada bulunuyoruz. Geçtiğimiz günlerde Süloğlu'nda tugayımızın Sancak Devir Teslim Töreni'ne katıldık. Sancağı teslim eden paşamızın sözleri ile sözüme başlamak istiyorum: 'Sancağı teslim aldığınız gibi şerefle taşıyacaksınız ve gerektiğinde bu uğurda canınızı vereceksiniz. Vatan size emanet. Bu kutsal sancağı yere düşürmeyeceksiniz' diye sancağı teslim etmişti" dedi.

Sezer, konuşmasında Türk milletinin bağımsızlık ve hürriyet mücadelesine de değinerek, "Bu topraklar, Çanakkale'de düşmana geçit vermeyen Mehmetçiklerimizin, Sakarya'da ve Dumlupınar'da tüm yokluklara rağmen zafer kazanan milletimizin, Balkan Savaşları'nda Edirne'yi kahramanca savunan Şükrüpaşa'nın mücadelesiyle vatan olmuştur. Her karışı şehit kanıyla sulanmış bu topraklar bize geçmişimizin mirası ve geleceğimizin de teminatıdır" ifadelerini kullandı.
Vali Sezer, geleceğin Türkiye’si için milletçe birlik ve beraberlik içinde olmanın önemini vurguladı. "Bizler bu vatan sancağını devralanlar olarak, sadece geçmişimize değil geleceğimize de sahip çıkmak zorundayız. Gelecek nesillere güçlü bir Türkiye bırakmak için her birimize büyük görevler düşmektedir. Edirne, bu büyük mücadelenin simgesi olmuştur. Tarih boyunca birçok kez saldırıya uğramış, ancak her seferinde kahramanlarımızın direnişi ile düşmana geçit vermemiştir. Bizler, bin yıldır bu toprakları vatan yapmak için büyük bedeller ödedik ve ödemeye devam ediyoruz" diye konuştu.

Vali Sezer'in konuşmasının ardından Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencileri davetlilere müzik dinletisi sundu. Program, müzik dinletisi ile son buldu.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.