24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “başöğretmenlik” unvanının verilişinin yıldönümünde, 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen törenlerle kutlandı.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “başöğretmenlik” unvanının verilişinin yıldönümünde, 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Kasım 2022 Cuma 06:00
24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Ardından Saygı Duruşunda bulunularak, İstiklal marşı okundu.

Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Arpacı, müdür yardımcıları ve öğretmenlerin yanı sıra öğrenciler katıldı. Anıttaki törenin ardından öğrenciler ve protokolün oluşturduğu kortej Halk Eğitim Merkezi’ndeki kutlama programına katıldı.

Burada Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü programı düzenlendi.  Buradaki törenler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına konuşmayı, Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi Din Kültür ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Sümeyra Nur Karaca yaptı.  Karacan “Onurlu öğretmenlik mesleğini yapan bir kişi olmanın kıvancı ile hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum. Her öğrencinin hayata bakış açısını etkileyen çok sevdiği bir öğretmeni vardır. Ben de bir öğretmeni sevdim. Mesleğine yeni başlamış heyecanı gözlerinden okunan, sevgi dolu bir öğretmenle başladı benim bu kürsüye geliş hikayem. O öğretmenin bizleri sevdiği bir evlat gibi bize öğretmeyi sevdi. İlkokul yıllarımda tohum gibi kalbine ekilen sevginin çiçeklerini öğrencilerime sunmak için öğretmen oldum. Ben baş öğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk der ki ‘Eserinin üzerinde imzası bulunmayan yegane sanatkar öğretmendir’ İşte ben o öğretmenin sanat eseriyim. Öğretmenliğe benimle birlikte başlayan meslektaşlarım onları yetiştiren. Değerli öğretmenlerimizin sanat eserleri ve ulu önderimizin dediği gibi yeni neslinde bizlerin eserleri olacak. Sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir. Öğrenciler onu arar onu sorar. Kelebeklerin ışığa koştuğu gibi çocuk yürekler, genç kalpler, sevgiye koşar. Bunun için sevgiyi sunanın sevgiyi hak etmesi gerekir. Bir öğretmen sevdikçe ve sevildikçe çoğalır. Fikirleri ölümsüzleşir. Kutsal kitabınızdaki hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? emrini, bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum diyen Hz. Ali'nin sözünü, ‘dostun evi gönüllerdir. Gönüller yapmaya geldim’ diyen Yunus Emre'nin satırlarını, ‘sevgi değişimin mührüdür’ diyen Mevlana'nın sözlerini düstur edinen bir öğretmen olarak bundan sonra meslek hayatım boyunca öğrencilerimi seveceğime, onları bu vatanı sevmeyi ve bu vatana hizmet etmeyi öğreteceğim me fikri hür vicdanı hür, irfanı, hür nesiller yetiştireceğime kendim ve izinleriyle mesleğe yeni başlayan diğer öğretmen arkadaşlarım adına huzurlarınızda söz veriyorum” dedi.

Emekli Öğretmenler adına Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi emekli öğretmeni Hasan Boz, deneyimlerini genç öğretmenlere aktardı. Boz, ayrıca her çocuğa ulaşılabileceğini ifade ederek, öğretmenlerin sevgiyle öğrencilere yaklaşması gerektiğini vurguladı.

ÖĞRETMENLİK HER ŞEYDEN ÖNCE BİR İDEAL VE BİR HİZMET MESLEĞİDİR

Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı da yaptığı konuşmada şunlara yer verdi:

“Öğretmenlik insanlık tarihinin en önemli mesleğidir. Öğretmenlik her şeyden önce bir ideal ve bir hizmet mesleğidir. Öğretmenin en önemli özelliği sevgi dolu yüreği ve adanmışlık ruhudur. O yeri doldurulmaz öğretici eserine kıymet biçilemeyen sanatkar, kendini tüketerek etrafını aydınlatan mum, hakikatin ve idealin üstadı, dünyanın en büyük sorunlara sahip olan insandır.

Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz, yeni nesilleri aklın ve bilimin ışığında bilgiyle donatılırken, onları vicdanlı, ahlaklı, merhametli ve şefkatli olarak yetiştirmeliyiz. Milli ve manevi değerlerimizi, vatan sevgisini, bayrak sevgisini ve millet sevgisini kalplerine nakış etmeliyiz. Bugün yeni mesleğe başlayan öğretmenlerimize hoş geldiniz derken ömürlerinde bu mesleğe adayan ve emekliliğe adım atmış olan emektar öğretmenlerimize de sağlık ve mutluluklar diliyorum. 24 Kasım öğretmenler gününü sevgi ve saygılarımla kutluyorum.”

“SORUMLULUK BÜYÜDÜKÇE YÜKTE ARTIYOR”

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık da törenlerin sonunda yaptığı konuşmada, “Öğretmenlik mesleği benim açımdan aslında iki duygu uyandırıyor. Bir tanesi hayranlık. Çünkü bir nesli şekillendiriyorsunuz, çok önemli bir sorumluluk çok önemli bir yük, çok önemli vazife. Düşünün, Fatih Sultan Mehmet‘ler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ler gibi devlet adamları yetiştiriyorsunuz. Aziz Sancar gibi bilim adamları yetiştiriyorsunuz. Ömer Halis Demir’ler, Fethi Sekin’ler gibi kahramanlar yetiştiriyorsunuz. Bunlar inanılmaz ve önemli çalışmalar. Gayretler bu sizin sahip olduğunuz ne kadar büyük bir imkanı da ortaya koyuyor. Tabii bu aynı zamanda bir de iki duygu bende uyandıran. Aslında böyle tırnak içinde ifade edebiliriz.  Sorumluluk ne kadar büyüdükçe aslında üzerinizdeki yük de o kadar artmış oluyor. Çünkü yerine getirdiğiniz, yerine getirmek için gayret ettiğiniz çalışmaların bir sonucu var. Ben bugün vesilesiyle. Yarınlarımız olan çocuklarımızı milli değerlerimiz doğrultusunda, temel insani değerler doğrultusunda, akademik kariyerleri doğrultusunda, var güçleriyle samimiyetle, gayretle, fedakarca gayret eden tüm öğretmenlerimizi tekrar tebrik ediyorum. Gününüz kutlu olsun” dedi.

Törende, öğretmenlik mesleğine yeni başlayan öğretmenler meslek yemini etti. Hafta dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Törende emekli öğretmenlere de Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık tarafından hizmet şeref belgeleri verildi.

Törenlere, Edirne Valisi Kırbıyık ve eşi Dilek Kırbıyık ile İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, müdür yardımcıları, öğretmenler ve öğrencilerin katıldı.

Gözde Kabasakal

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.