2 ÜLKENİN DOSTLUK SERGİSİ

Kısa adı EFOD Edirne Fotoğraf Sanatçıları Derneği ile Dedeağaç Trakya Yaratıcı Fotoğrafçılık Merkezi’nin işbirliğinde düzenlenen sergilerin 2’ncisi açıldı. Yunanistan’dan 15 fotoğrafçının katıldığı “Rodop-Bir Dağ Silsilesi” adlı sergi ETSO konferans salonu ve fuayesinde gösterime girerken; Türk ve Yunan dostluğu ifade edildi.

2 ÜLKENİN DOSTLUK SERGİSİ

Kısa adı EFOD Edirne Fotoğraf Sanatçıları Derneği ile Dedeağaç Trakya Yaratıcı Fotoğrafçılık Merkezi’nin işbirliğinde düzenlenen sergilerin 2’ncisi açıldı. Yunanistan’dan 15 fotoğrafçının katıldığı “Rodop-Bir Dağ Silsilesi” adlı sergi ETSO konferans salonu ve fuayesinde gösterime girerken; Türk ve Yunan dostluğu ifade edildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Mayıs 2024 Pazar 00:00
2 ÜLKENİN DOSTLUK SERGİSİ

EFOD ile Yunanistan’ın Dedeağaç Trakya Yaratıcı Fotoğrafçılık Merkezi’nin yürüttüğü kültürel işbirliği protokolü çerçevesinde Trakya Fotoğrafçılık Merkezi’nden 15 fotoğrafçının katıldığı “Rodop-Bir Dağ Silsilesi” adlı fotoğraf sergisi bugün açıldı.

ETSO konferans salonu ve fuayesinde düzenlenen serginin açılış törenine; CHP Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç, Yunanistan Konsolosu Aris Radiopoulos, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Kenan Koçak, EFOD Başkanı Serdar İyiiz ve yönetim kurulu üyeleri, Dedeağaç Trakya Yaratıcı Fotoğrafçılık Merkezi Başkanı Dimosthenis Karageorgiou, fotoğraf sanatçıları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve fotoğrafseverler katıldı.

İYİİZ, "DOSTLUĞU İLERİ GÖTÜRMEK İSTİYORUZ"

EFOD Başkanı Serdar İyiiz, yaptığı açıklamada, tüm katılımcılara teşekkür ederken; serginin, kültürel işbirliği protokolünün 2’nci sergisi olduğunu söyledi. Protokol çerçevesinde ilk sergiyi EFOD olarak 20 Ocak’ta Dedeağaç Tarih Müzesi’nde açtıklarını belirten İyiiz; sergi ile Türk ve Yunan halklarının dostluğunu daha ileri götüreceğini kaydetti.

Dedeağaç Trakya Yaratıcı Fotoğrafçılık Merkezi Başkanı Dimosthenis Karageorgiou da fotoğraf sanatçılarının Rodop Dağları’nın bugünkü halini çağdaş fotoğrafçılık ile yakaladıklarını söylerken; EFOD’a işbirliği için teşekkür etti.

Yunanistan Edirne Konsolosu Aris Radiopoulos ise 2 derneği, 2 ülke arasındaki ilişkilerin bugünkü düzeyde olmadığı bir dönemde sanatsal ve insani düzeyde işbirliği yapma cesaretini gösterdikleri için teşekkür etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, sanat eserlerinin sadece sanatçının değil, ihtiyacı olanın olduğunu söyleyerek, “O yüzden bu güzel sergiye bizim de ihtiyacımız var. Biz de Rodop Dağları’nı birazdan izleyeceğiz" diye konuştu.
YAZGAN, "ÖNEMLİ BİR GİRİŞİM"

Törende konuşan CHP Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, sergide katkısı olanlara teşekkür etti ve "bu sadece fotoğraf olarak düşünülmemeli. Halkların ortak kültürleri, ortak yaşayış tarzları, hayalleri, hayatları, geçmişindeki beraber ortaklıklarını gösterme noktasında çok önemli bir girişimdir” dedi.

MÜZİK VE DANS GÖSTERİSİ

Konuşmaların ardından törende EFOD marşı söylenirken; Özgür Barış Çoban da sahne aldı. Çoban, bağlaması ile Türk ve Yunan şarkıları seslendirirken; katılımcılar da şarkılara eşlik etti. Çoban’ın ardından sahneye Meltem Güzey yönetiminde Yunan Dansları Grubu çıktı. Dans grubunun gösterisi beğeni topladı.

Müzik ve dans gösterilerinin ardından sahneye Yunanistan’dan gelen fotoğraf sanatçıları davet edildi. EFOD Başkanı İyiiz, fotoğraf sanatçılarını tebrik ederken; Dedeağaç Trakya Yaratıcı Fotoğrafçılık Merkezi Başkanı Dimosthenis Karageorgiou’ya plaket takdim etti. Sanatçıların tanıtılmasının ardından sergide yer alan fotoğraflardan oluşan sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi. Gösterimin ardından fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Sergi, katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.