Kentimizde görev alan yöneticilerden bugüne kadar gelip geçenlerin kaçı hatırada kaldı. Gerek resmi, gerekse özel kurumlarda bir dönem görev yapanların kaçını hatırlayabiliyoruz?

Görevleri döneminde rutin işleri yapıp gittiler. Şöyle bir hafızamızı yoklayalım. İlimizde onlarca vali görev yaptı.Bugün sorulduğunda rahmetli Fahri Yücel dışında hatırlanan var mı?

Görevi sırasında ses getirecek Edirne’yi hal arasında ve ulusal anlamda tanıtacak kaç yöneticimiz var. buna Trakya Üniversitemiz de dahil.

Dilerim Edirneli hemşerimiz Pof.Dr Mustafa Hatipler kentimiz için kalıcı hizmetler yapar.adını unutulmazlar arasına yazdırır. Halkımız kalıcı hizmeti olan yöneticileri hiç unutmuyor. Aradan uzun yıllar geçmesine rağmen İlhami Ertem hatırlanıyor.

Günlük rutin  işler çerçevesinde iş gören proje üretmeyen yöneticiler görevleri sonunda unutulup giderler.Yaptığı hizmetleri nedeniyle heykeli dikilecek ismi unutulmayan kaç yöneticimiz gelip geçmiş.?

İlimizde bazı esnaflarımız  kentimizin adını duyurmak için çırpınıyor.Bunlardan bir de rahmetli Ciğerci Bahri kardeşimizdi.Her alanda ilimizi temsil ediyordu.

Nerede anlı şanlı ,yurt içi ve yurt dışını  turlayan  bunlardan Edirne yararına bir proje geliştirmeyen odalarımızın diğer meslek yöneticilerinin kentimizin hangi, hizmetine desteği var?

Hudut kapılarımızdan her gün  binlerce tır gelip geçiyor.Bunlardan Edirne’miz  ne kadar yararlanıyor.

İlimiz üç  sınır kapısı olan bir il   Edirne bunlardan fayda sağlayabiliyor mu?

Kapıkuledeki tır parkı kimin yararına çalışıyor.?

Topraklarından üç nehir geçen Edirne bundan ne kadar  fayda sağlıyor:

Sarayiçi sadece Kırkpınar haftasında kullanılıyor. Diğer zamanda atıl durumda.

Bu denli önemli bir alandan yıl süresince faydalanma imkanı bulunamaz mı?

Bu örnekler saymakla bitmez.Yalnız Edirne’de “şeker hazır un hazır” sadece helva yapacak,kentimiz yararına proje geliştirebilecek dinamik  kadrolara ihtiyaç var.

--------------------------

GERİ DÖNÜŞÜM ÜRÜNLERİNDEN YETERİNCE YARARLANAMIYORUZ

Kentimizde Edirne Belediyesi ev atıkları ve geri dönüşüm ürünleri için konteynırlar koydu. Bazı vatandaşlar evlerinde çöp olarak kullanılacak atıklardan başka kullanılmayan eşyalarını da buralara atıyor.

Böylece ihtiyacı olan vatandaşlar bu eşyalardan yararlanıyor.Böylece geri dönüşümü uygun olan ev atıkları ekonomik gelir sağlamada katkı yapıyor.

Kentimizin bazı yerlerinde uygulanan bu yöntem kentin geneline yayılmalı.Halk ev atıkları ve kullanılmayan eşyalar konusunda halka bilgi geniş verilmeli.

Böylece geri dönüşüm ürün miktarı daha çok artmış olacak.Apartman girişlerine bu konuda aydınlatıcı bilgi içeren afişlerin asılması ev atıkları ve geri,dönüşüm uygulamasına olumlu katkı sağlar.

----------

FIKRA

NE MÜNASEBET

Bakanlardan biri AKM’de (Atatürk Kültür Merkezinde) opera seyretmek ister ve gişeye gelir.Görevliye:”İki bilet rica ediyorum” der.

Gişede görevli kadın gayet saygılı bir ifadeyle:”Romeo ve jüliet için mi bilet istiyorsunuz efendim?” der.

Bu cevap karşısında bakan sinirlenir:

Ne münasebet karım ve nenim için bilet istiyorum ”der.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.