Bölgenin yıldızı, tarihi kent,Avrupa’ya açılan 4 gümrük kapısı bulun Edirne ne yazık ki bölgemizde piyasanın alışverişin en pahalı olduğu bir il görüntüsü veriyor. Bu pahalılık nedeniyle yerli ve yabancı turist sayısında azalmanın görüldüğü bir il görüntü oluşuyor.
Bunu ben söylemiyorum ,çarşı pazarı dolaşıp bu konuda gelen turistlerden bilgi alanlar ifade ediyor Bu kentimiz yararına bir görüntü değil. Bazı kişilerin zenginliği için Edirne imajına zarar verilmemeli.
Gerek çarşı pazarda gerekse sanayi kurumlarının fiyatları çevre il ve ilçeler dikkate alındığında çok daha yüksek olduğu söyleniyor. Özellikle yiyecek satılan yerlerde bu pahalılık çok daha yüksek.
Başka illerdeki lokantalarda müşterilere sunulan çay için ücret alınmaz.Alınması yasal olduğu halde müşteriye ikram olarak verilir.Bizde bazı anlı şanlı lokantalarımız yenen yemeklerin fiyatına ilaveten 15 lira çay parası ilave ediyor.
Bir vatandaşımız bunun belgesini gösterip “ Ben yediklerim için ödediğim ücretin yüksek olmasına üzülmedim.Fakat bize sunulan çay için para alınmasına üzüldüm.Bu Edirne turizmi için zarar verecek bir uygulama .
Turist yolunacak kaz gibi düşünülmemeli.Fiyat tarifelerinde çay fiyatı olmamasına rağmen bir bardak çay parası alınması gerekir mi?
Bu konuyu yetkililerin bilgisine sunarım.Bu pahalılığın daha da artması ile Edirne’ye gelen turistler komşu illere akın eder.Bu da Edirne’nin yararına yerine zararına olur.Bazı kişilerin çıkarı için Edirne’nin zarar görmesine izin verilmemeli” Uyarısında bulundu.
Kentimizde yeterli piyasa denetimi yok.Her satıcı kafasına göre fiyat uygularsa bunu sonu nereye gidecek.İlgililerin kulaklarını çınlatmak istedim.
----------------------
ÜÇ ZARF
Bir ülkenin hükümdarı halkın yönetimine karşı tepkisinin önüne geçemiyormuş.Padişah bunun için bir bilge kişiye danışma gereğini duymuş.O kişi padişaha “sana üç zarf veriyorum.halkın yönetime karşı tepkisinin arttığı dönemlerde bunları sıra ile açacaksın” önerisinde bulunmuş.
Hükümdar sevinerek zarfları almış. yine halkın yönetime karşı tepki gösterdiği bir zamanda zarfların ilkini açmış. Zarfta “halkın ihtiyacı olan ürünlere zam yap tepkisini gör” deniliyormuş.
Padişah iğneden ipliğe zam yapmış. Adamlarına halkın zamlar karşısında ne yaptığını öğrenmek istemiş. Adamları halkın ağlayıp sızladığını söylemiş. Bir zaman sonra yine halkın yönetime karşıisyanı başlamış.Bu defa ikinci zarfı açmış.Orada da zam yapılması öneriliyormuş. Vezirler halkın zamlar karşısında tavrını soran padişaha toplumun yine ağlayıp sızladığı haberini vermiş.
Aradan bir zaman geçtikten sonra yine halkın tepkisine zamla karşılık vermiş . Halkın hükümdara karşı tepkisini görmek isteyen adamları halkın bu kez ağlayıp sızlanmak yerine oynayıp eğlendiğini görmüşler vezirler bu durumu padişaha bildirmiş.Padişah zamlara son verilmesi önerisinde bulunmuş.
Bu arada üçüncü zarfı açmış. Açılan zarfta kendisine “sen de gelecek olana üç zarf hazırla” deniliyormuş.