Ülkemizde eğitim sistemi son yıllarda adeta yaz boz tahtasına döndü.

Eğitimde görev alan her milli eğitim bakanı kendine göre bir eğitim sistemi getirmesi sonucu bugünkü çarpık eğitimin durumundan mutlu olan yok.

Yeni, öğretim yılı geldi çattı. Veliler çocuklarının geleceğinden endişeli.

Eğitim bir ülke için geleceğin yöneticilerini hazırlamada ülke yönetiminde  görev alanlar için   çok önemli,vazgeçilmez bir görevdir.

Bu arada günden güne artan özel okullarımız ise ayrı bir sorun. Ekonomik koşulları uygun olanlar çocuklarını bu okullara verip resmi okullara oranla daha iyi koşullarda eğitim almalarını sağlayabiliyor.

Ekonomik koşulları uygun olmayan  milyonlarca ailenin evlatları resmi okulların koşullarında istikbal hazırlığı çabasında.

Ülkemizde  geleceğimizin güvende olması,musır medeniyetler düzeyine ulaşmamız için en güvenli yol  eğitimdir..

Okulların açıldığı şu günlerde dar gelirliler öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamada zorluk çekerken aynı zorluğu özel okullarda okuyanlar da yaşıyor. Özel okullarda okuyan öğrencilerin aileleri  okullara ödedikleri yüksek para yetmiyormuş gibi  bir de ek masraflar  çıkıyor

 Ülkemizde eğitim bu denli maddi, imkanlara dayanırsa özel okullarla devlet okullarında eğitim görenlerin arasındaki eğitim,yetişme  farkı daha da artacak.

Bu gençler  yarın sınavlara aynı koşullarda  girecekler.

Mezun olduktan sonra aynı yerlerde görev yapacaklar. Böyle farklı şartlarda eğitim gören gençlerin kaynaşması, uyum sağlaması gelecekte sorun yaratmaz mı?

Eğitimin para gücüne dayanması  bu imkanı bulunmayan başarılı olabilecek gençlerin önünde engel oluşturmaz mı?

Devletin görevinin kamu okullarına da özel okulların eğitim imkanını yaratıp, böyle çoklu eğitim özlemini ortadan kaldırmak değil midir?

Eğitimde böyle ikili hatta üçlü yapı devam etmesi durumunda Atatürk’ün hedeflediği, geleceğin güvencesi olarak gördüğü gençlik nasıl bu amaca ulaşacak?.

Özellikle eğitimde bugün var olan “Paran varsa iyi eğitim” anlayışı daha ne kadar devam edecek.?

Devlet okulları ile özel okullar arasındaki makas ne kadar daralırsa eğitim kalitesi o oranda başarılı olacağını bu konunun uzmanları tarafından ifade ediliyor.

--------------------

TOPLUMUN TALEPLERİ DİKKATE ALINMIYOR

Yetkililerin bu çarpık eğitimdeki uygulamasının nereye  varacağı belli değil. Bu konuda toplumun talepleri dikkate alınacak mı?

Onu da önümüzdeki günlerde göreceği Öğrencilerimiz için yorucu ve bir dizi sorunu içeren  eğitim yılı başlıyor.

Bu arada özellikle ilkokul öğrencileri için talep edilen bir öğün yemek sorununa  bir çözüm bulunamıyor.

Ülkemizin imkanları bu kadar yetersiz mi? Geleceğimizi emanet edeceğimiz  gençlere bunu çok mu görüyoruz.

Çok yazık.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.